Az anyagban fekete ribizlit használtam mindenhez, ez bármilyen savanykás gyümölccsel helyettesíthető. Ha édes a felhasznált gyümölcs, érdemes a hozzáadott cukrokból visszavenni, fölösleges.
Télen fagyasztott gyümölccsel elkészíthető receptek.
Cifra cukrozás
Az alap, hogy a savanyú gyümölcsöt lecukrozva kész desszertet kapunk, ám ezt a cukrot tovább variálva a végeredmény extrás lesz.
- levendulacukor, így készül
- fenyőszirup, ennek készítésére jövő tavasszal térünk ki, addig is marad a boltban vásárolt
- bodzaszörp
- karakteres méz, pl. gesztenye
Tejszínhab
Klasszikus a keményre felvert tejszínhab porcukorral és gyümölccsel kész hideg desszert, nem sokat kell vele bajlódni, a tejszín felveréséhez azonban az alábbiakat be kell tartani.:
- HABtejszínt kell vásárolni (30% vagy magasabb zsírtartalom), akár a nem tartós nejlonzacskósat, vagy tartós dobozosat
- a tejszín legyen jéghideg, 4 C os hűtőszekrényben lehet ezt előállítani
- egy csipet só jót tesz neki
- a porcukrot a végén adagoljuk bele, vagy inkább tálaláskor a tetejére
A képen vajjal kikevert kekszmorzsa az alap, azt se kell főzni, elég porítani tetszőleges kekszet és vajjal formázható állagúra keverni.
Zabpuding
Se főzni, se instant pudingokat nem kell ehhez vásárolni, zabpehelylisztet kell annyi tejjel, akár kókusztejjel kikeverni, hogy pudingsűrűségű legyen. Ízlés szerint édesítem, és mehet is a pohárba tetszőleges gyümölccsel és fűszerrel, a képen fahéjat kapott.