Az anyagban fekete ribizlit használtam mindenhez, ez bármilyen savanykás gyümölccsel helyettesíthető. Ha édes a felhasznált gyümölcs, érdemes a hozzáadott cukrokból visszavenni, fölösleges.
Télen fagyasztott gyümölccsel elkészíthető receptek.
![](/data/articles/7/77/article-7740/suti06_fit_800x10000.jpg?key=7e210d2c5d428f49eae99b89bb4c82d2)
Cifra cukrozás
Az alap, hogy a savanyú gyümölcsöt lecukrozva kész desszertet kapunk, ám ezt a cukrot tovább variálva a végeredmény extrás lesz.
- levendulacukor, így készül
- fenyőszirup, ennek készítésére jövő tavasszal térünk ki, addig is marad a boltban vásárolt
- bodzaszörp
- karakteres méz, pl. gesztenye
![](/data/articles/7/77/article-7740/suti04_fit_800x10000.jpg?key=b9e70c4391a1d8dcdddee0bb6a4ec295)
Tejszínhab
Klasszikus a keményre felvert tejszínhab porcukorral és gyümölccsel kész hideg desszert, nem sokat kell vele bajlódni, a tejszín felveréséhez azonban az alábbiakat be kell tartani.:
- HABtejszínt kell vásárolni (30% vagy magasabb zsírtartalom), akár a nem tartós nejlonzacskósat, vagy tartós dobozosat
- a tejszín legyen jéghideg, 4 C os hűtőszekrényben lehet ezt előállítani
- egy csipet só jót tesz neki
- a porcukrot a végén adagoljuk bele, vagy inkább tálaláskor a tetejére
A képen vajjal kikevert kekszmorzsa az alap, azt se kell főzni, elég porítani tetszőleges kekszet és vajjal formázható állagúra keverni.
![](/data/articles/7/77/article-7740/suti01_fit_800x10000.jpg?key=0910aa26c9694464050d196d8afa99bb)
Zabpuding
Se főzni, se instant pudingokat nem kell ehhez vásárolni, zabpehelylisztet kell annyi tejjel, akár kókusztejjel kikeverni, hogy pudingsűrűségű legyen. Ízlés szerint édesítem, és mehet is a pohárba tetszőleges gyümölccsel és fűszerrel, a képen fahéjat kapott.