Vidd haza a maradék sült krumplit!

Vidd haza a maradék sült krumplit!

Egy marék megmaradt, hideg sült krumpli jó a másnap reggeli tortillába, az ebéd mellé a krumplisalátába és az esti felfújtba. 

A sült krumpli nem jó felmelegítve. Fel lehet melegíteni, és nem is lesz attól mérgező, attól még vannak jobb lehetőségek a felhasználásra. A mennyiségek maradékra vannak írva így 1-1 adagok, ezt fel lehet szorozni a végtelenségig.  

 
Tortilla
  • egy marék sült krumpli felszeletelve
  • 3 egész tojás
  • egy evőkanál vaj

A tojásokat felverem, elkeverem a krumplival, sózom. Egy serpenyőt közepes lángra hevítek, elolvasztom benne a vajat, beleöntöm a tojásos keveréket. Fedő alatt sütöm, amíg összeáll, ekkor egy tányérra csúsztatom. A tányér tetejére borítom a serpenyőt, és egy gyors mozdulattal megfordítom az egészet, hogy a fenti, még remegős, nyers része kerüljön alulra. Még 2-3 percig sütöm, tálalom. 

 
Krumplisaláta mustárral és citrommal
  • egy marék sült krumpli
  • 1 újhagyma zöldjével finomra vágva
  • 1 citrom leve
  • 1 ekanál méz
  • 1 tkanál mustár

A hagymát elkeverem a mézzel, mustárral, citrommal és a krumplira locsolom. Ha a krumpli nem volt sós, sózom.

 
Burgonyafelfújt
  • egy marék sült krumpli pépesre szétnyomva
  • 1 egész tojás
  • 1 ekanál reszelt parmezán
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tkanál liszt

Egy felfújtformát a vajba mártott ecsettel/ujjammal kivajazok, beleöntöm a lisztet, körbeütögetem, hogy mindenhol befedje. A tojás fehérjéjét felverem, elkeverem a többi hozzávalóval, a maradék vajjal is és a formába öntöm. 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt elkészül, gyorsan tálalom. 

  • 2020.07.06

Így kell paradicsomot hámozni

Lecsóba, pürébe, lébe is egyszerűbb feldolgozni a paradicsomot, ha előtte meghámozzuk, ráadásul pár perces, egyszerű műveletről van szó. 

  • 2020.07.06

Vegyétek meg a ronda zöldséget!

Érdemes körülnézni a piacon, a zöldségesnél, vajon rejteget e másnapos zöldségeket, mert lecsónak, befőzni, jó' van az úgy, a szépet meg vigye csak haza az úri közönség.

  • 2020.07.05

Gyümölcsös édességek sütés helyett

Nyáron a meleg miatt kevésbé van kedvünk a sütővel vacakolni, ráadásul ilyenkor érnek a gyümölcsök, így eléggé adja magát, hogy ezekből készítsünk gyors desszerteket. Télen pedig elővesszük a szilvás hájas tésztát.