- Címkék:
- krumpli
- maradék
- burgonya
- éttermi maradék
A sült krumpli nem jó felmelegítve. Fel lehet melegíteni, és nem is lesz attól mérgező, attól még vannak jobb lehetőségek a felhasználásra. A mennyiségek maradékra vannak írva így 1-1 adagok, ezt fel lehet szorozni a végtelenségig.
Tortilla
- egy marék sült krumpli felszeletelve
- 3 egész tojás
- egy evőkanál vaj
- só
A tojásokat felverem, elkeverem a krumplival, sózom. Egy serpenyőt közepes lángra hevítek, elolvasztom benne a vajat, beleöntöm a tojásos keveréket. Fedő alatt sütöm, amíg összeáll, ekkor egy tányérra csúsztatom. A tányér tetejére borítom a serpenyőt, és egy gyors mozdulattal megfordítom az egészet, hogy a fenti, még remegős, nyers része kerüljön alulra. Még 2-3 percig sütöm, tálalom.
Krumplisaláta mustárral és citrommal
- egy marék sült krumpli
- 1 újhagyma zöldjével finomra vágva
- 1 citrom leve
- 1 ekanál méz
- 1 tkanál mustár
A hagymát elkeverem a mézzel, mustárral, citrommal és a krumplira locsolom. Ha a krumpli nem volt sós, sózom.
Burgonyafelfújt
- egy marék sült krumpli pépesre szétnyomva
- 1 egész tojás
- 1 ekanál reszelt parmezán
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tkanál liszt
- só
Egy felfújtformát a vajba mártott ecsettel/ujjammal kivajazok, beleöntöm a lisztet, körbeütögetem, hogy mindenhol befedje. A tojás fehérjéjét felverem, elkeverem a többi hozzávalóval, a maradék vajjal is és a formába öntöm. 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt elkészül, gyorsan tálalom.