Ha elfér, ezt az 5 dolgot tedd be a mosogatógépbe!

Ha elfér, ezt az 5 dolgot tedd be a mosogatógépbe!

Szóval én sose hagynám másra a mosogatógép bepakolását, mert megnyugtat, hogy milyen szép építményeket tudok benne létrehozni, és milyen valószerűtlenül sok dolgot be tudok rakni. Van azonban, amikor el kellene indítani, de nincs tele. Ilyenkor ezeket szoktam betenni még.

A mikrós cuccok

Az üvegből készült forgótányéron mindig van valami nyányó. Sokszor kicsöppen a tej vagy kifröccsen a szaft, de legalábbis a lecsapódó pára miatt foltos lesz. Amikor van helyem a mosogatóban, ezt mindig beállítom a tányérok elé. Ha meg még több hely van, akkor a mikróban használt műanyag fedőt is beteszem, amivel pont ugyanaz a helyzet.

A mosogató szűrője

Pláne az a fajta, amelyik egyben dugó is. A gumitömítés alatt undorító lerakódás gyűlik össze már egy hét alatt is, büdös és síkos képletek zsírból, vízkőből, ki tudja miből. Szivaccsal nehéz kiszedni, a mosogatógép viszont ügyesen elvégzi ezt a gusztustalan munkát helyetted.

A csepegtető

Ha fából vagy bambuszból készült csepegtetőd van, akkor ne! De ha acél vagy műanyag, netán gumival bevont fém, akkor egész nyugodtan be lehet tenni, a vízfoltok szuperül lejönnek majd, csillogni és villogni fog az egész alkotmány.

A fakanáltartó

Már amennyiben használsz ilyet és az nem fa, akkor mindenképpen. A legjobb viszont, ha minden használat után elmosod azt a bármit, amire főzés közben a fakanaladat rakod, erről külön is írt Péter Anna kollegina.

Kis tálkányi ecet

Magyarország legnagyobb részén kemény a víz, ezt már a kilencvenes évek kultikus mosószeradalék-reklámjából megtanulta Pista bácsi is. Ettől még igaz, tényleg kemény az a víz, főleg Budapesten. A mosogatógépet ezért rendszeresen erre a célra készült vegyszerrel érdemes tisztítani. A vízköves edényekhez viszont jó az ecet. A felső tálcára tegyük egy kis tálkába, nagyon szépek lesznek tőle a lábasok és a poharak is.

Tetszett? Lájkolj vagy kövess minket a Facebookon!

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.