A világ legdrágább zöldsége tényleg nagyon finom

A világ legdrágább zöldsége tényleg nagyon finom

A komlóhajtás nem újdonság, legfeljebb a gasztronómia fedezte fel magának pár éve és ez eredeményezi a kétes címet is, ami valóban sokkoló számot takar. 

Ebben a szezonban kb. 400 000 Forint egy kilogramm komlóhajtás, így nagy szerencse, hogy nekem a kert végében terem. 

A közönséges komló mélyebb, nedves területeken, patakpartokon, kerítésekre felkúszva országszerte elterjedt növény, nem védett, nem veszélyeztetett, ám még egy ilyen státuszú növényt sem szabad természetvédelmi területen szedni, ezért mindig tájékozódjatok, mielőtt letéptek egy növényt.

Horgas és csavarodó száráról könnyen felismerhető, de erről a felismerésről mindig bizonyosodjatok meg, és kérjetek szakértő segítséget, mielőtt bármit megesztek amit összeszedtetek, Magyarországon is élnek mérgező növények. 

A hajtás íze friss, kissé zelleres, spárgás, állaga enyhén roppanós. Nem bonyolítottam túl, kevés sós vízben éppen puhára pároltam és egy kifejezetten édes pürével és olívaolajjal és füstölt sókristályokkal készítettem el. 

A püré 1 rész édesburgonya és 1 rész alma puhára főzve, olívaolajban aranybarnára pirított fokhagymával és sóval pürésítve. 

Amint lesz több, fogom kovászolni, készítek vele rántottát és sóban eltett citrommal keverve salátát is. 

 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.