Alapvető főzelékek: burgonya

Alapvető főzelékek: burgonya

Sokat foglalkozunk mostanában a főzelékekkel és a burgonyával is, így a burgonyafőzelék nem maradhat ki.

  • 1 kg burgonya meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 5 db babérlevél
  • 1 l alaplé, vagy tej, de lehet vegyesen is és lehet a főzőlével is keverni
  • 10 dkg vaj
  • 2 ekanál sima búzaliszt

A burgonyát annyi sós vízben, ami éppen ellepi ressre főzöm a babérlevéllel. Kiveszem a babérlevelet, leszűröm a burgonyát, a főzőlevét nem dobom el. 

A vajon megpirítom aranybarnára a lisztet, felöntöm a kiválasztott, hideg folyadékkal és a zöldség főzőlevével (összesen legyen 1 liter a folyadék), simára keverem, negyed óráig főzöm, és fokozatosan a burgonyához adagolom, pár perc alatt összerottyantom.

Pici fűszerpaprika opcionális, van, aki pirosan készíti.  

Ez pedig egy nagyon más főzelék:

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.