- Címkék:
- főzelék
- krumpli
- burgonya
- babérlevél
- 1 kg burgonya meghámozva, vékonyra szeletelve
- 5 db babérlevél
- 1 l alaplé, vagy tej, de lehet vegyesen is és lehet a főzőlével is keverni
- 10 dkg vaj
- 2 ekanál sima búzaliszt
- só
A burgonyát annyi sós vízben, ami éppen ellepi ressre főzöm a babérlevéllel. Kiveszem a babérlevelet, leszűröm a burgonyát, a főzőlevét nem dobom el.
A vajon megpirítom aranybarnára a lisztet, felöntöm a kiválasztott, hideg folyadékkal és a zöldség főzőlevével (összesen legyen 1 liter a folyadék), simára keverem, negyed óráig főzöm, és fokozatosan a burgonyához adagolom, pár perc alatt összerottyantom.
Pici fűszerpaprika opcionális, van, aki pirosan készíti.
Ez pedig egy nagyon más főzelék: