Extrém főzelékek: narancsos sárgarépa és kel

Extrém főzelékek: narancsos sárgarépa és kel

A sárgarépa és a kel is nagyon jól illik a narancshoz és egymáshoz is, így jött ez a különleges főzelék. 

  • 1/2 kg sárgarépa meghámozva és finom szeletekre vágva
  • 1/2 kg kel finomra szeletelve
  • 1/2 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva (csak a sárga rész!) vékonyra szelve
  • 1 narancs leve
  • 1 tkanál cukor
  • 1/2 l alaplé
  • 1/2 l kókusztej (helyettesíthető alaplével és tehéntejjel is)
  • 1 ekanál liszt
  • 1 csokor zöld koriander durvára vágva

A répát és a kelt a narancshéjjal az alaplében a sóval és a cukorral éppen ressre főzöm, ez legfeljebb 10 perc. 

A lisztet kevés zsiradékon aranybarnára pirítom, felöntöm a répa és a kel főzőlevével, simára keverem, 10 percig forralom, közben felöntögetem a kókusztejjel, vagy a tejjel/alaplével. Ráöntöm a zölgségekre, összemelegítem és korianderrel megszórva tálalom. 

Itt egy összefoglaló a főzelékkészítésről:

  • 2021.03.05

Tízperces fogások, ha már teljesen kikészültél

Gyorsan elkészül, tartós alapanyagokból, ügyetlenek is össze tudják rakni, ráadásul finom, 10 menüsor, nagyon legfeljebb tíz perc munkát igénylő fogásokkal, a közeljövőben nagy szükség lesz rájuk. A fogások tematikus menükbe rendezve.:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan?