Extrém főzelékek: narancsos sárgarépa és kel

Extrém főzelékek: narancsos sárgarépa és kel

A sárgarépa és a kel is nagyon jól illik a narancshoz és egymáshoz is, így jött ez a különleges főzelék. 

  • 1/2 kg sárgarépa meghámozva és finom szeletekre vágva
  • 1/2 kg kel finomra szeletelve
  • 1/2 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva (csak a sárga rész!) vékonyra szelve
  • 1 narancs leve
  • 1 tkanál cukor
  • 1/2 l alaplé
  • 1/2 l kókusztej (helyettesíthető alaplével és tehéntejjel is)
  • 1 ekanál liszt
  • 1 csokor zöld koriander durvára vágva

A répát és a kelt a narancshéjjal az alaplében a sóval és a cukorral éppen ressre főzöm, ez legfeljebb 10 perc. 

A lisztet kevés zsiradékon aranybarnára pirítom, felöntöm a répa és a kel főzőlevével, simára keverem, 10 percig forralom, közben felöntögetem a kókusztejjel, vagy a tejjel/alaplével. Ráöntöm a zölgségekre, összemelegítem és korianderrel megszórva tálalom. 

Itt egy összefoglaló a főzelékkészítésről:

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.