- 1/2 kg sárgarépa meghámozva és finom szeletekre vágva
- 1/2 kg kel finomra szeletelve
- 1/2 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva (csak a sárga rész!) vékonyra szelve
- 1 narancs leve
- 1 tkanál cukor
- 1/2 l alaplé
- 1/2 l kókusztej (helyettesíthető alaplével és tehéntejjel is)
- 1 ekanál liszt
- 1 csokor zöld koriander durvára vágva
- só
A répát és a kelt a narancshéjjal az alaplében a sóval és a cukorral éppen ressre főzöm, ez legfeljebb 10 perc.
A lisztet kevés zsiradékon aranybarnára pirítom, felöntöm a répa és a kel főzőlevével, simára keverem, 10 percig forralom, közben felöntögetem a kókusztejjel, vagy a tejjel/alaplével. Ráöntöm a zölgségekre, összemelegítem és korianderrel megszórva tálalom.
Itt egy összefoglaló a főzelékkészítésről: