Csalánból limonádé? Na hagyjál!

Csalánból limonádé? Na hagyjál!

Teljesen rákattantam a csalánra, a mezőn tonnaszám nő és friss és finom és sokoldalú, kora tavaszi csoda. 

  • 1 vödör csalán megmosva
  • 2 l víz
  • 1 citrom
  • édesítéshez narancslekvár ideális, a narancs nagyon megy a csalánhoz

A csalánt alaposan megmosom. A vizet felforralom, beleszórom a csalánt a víz alá nyomkodom egy fakanállal és fedőt rakok rá, leveszem a tűzről, 15 percig pihentetem. A csalánokat kiszedem, számtalan módon fogyaszthatók, itt adtunk már rá tippeket.

A főzetet -amúgy melegen is jó- behűtöm, frissen facsart citromlével és narancslekvárral ízesítem.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.