Csalánból limonádé? Na hagyjál!

Csalánból limonádé? Na hagyjál!

Teljesen rákattantam a csalánra, a mezőn tonnaszám nő és friss és finom és sokoldalú, kora tavaszi csoda. 

  • 1 vödör csalán megmosva
  • 2 l víz
  • 1 citrom
  • édesítéshez narancslekvár ideális, a narancs nagyon megy a csalánhoz

A csalánt alaposan megmosom. A vizet felforralom, beleszórom a csalánt a víz alá nyomkodom egy fakanállal és fedőt rakok rá, leveszem a tűzről, 15 percig pihentetem. A csalánokat kiszedem, számtalan módon fogyaszthatók, itt adtunk már rá tippeket.

A főzetet -amúgy melegen is jó- behűtöm, frissen facsart citromlével és narancslekvárral ízesítem.

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.