- 1 piskóta, részletek lent a linken
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 250 g savanykás, aromás gyümölcs, pl málna, a képen is ez van, vagy 100 g citromkrém, recept lent
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 2 csomag vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
A túrót, mascarponét, vaníliás cukrot, citromhéjat, citromlevet kikeverem simára. Annyi cukorral édesítem, amennyivel jónak látom.
A kihűlt piskótát két lappá vágom. Az alsót visszarakom a karikába amiben sütöttem, rápakolom a gyümölcsöt. Megkenem a túrókrém kétharmadával, rárakom a másik piskótaszeletet, beborítom a maradék krémmel, behűtöm.
Ha citromkrémmel dolgozok, azt oda kenem, ahova a gyümölcsöt tettem, az alsó szeletre.
Citromkrém recept:
Piskóta recept: