Egyszerű szépség: gyümölcsös túrótorta piskótából

Egyszerű szépség: gyümölcsös túrótorta piskótából

Közelednek az ünnepek, aki pont nem bejglit akar, süthet tortát. 

  • 1 piskóta, részletek lent a linken
  • 500 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 250 g savanykás, aromás gyümölcs, pl málna, a képen is ez van, vagy 100 g citromkrém, recept lent
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint

A túrót, mascarponét, vaníliás cukrot, citromhéjat, citromlevet kikeverem simára. Annyi cukorral édesítem, amennyivel jónak látom.

A kihűlt piskótát két lappá vágom. Az alsót visszarakom a karikába amiben sütöttem, rápakolom a gyümölcsöt. Megkenem a túrókrém kétharmadával, rárakom a másik piskótaszeletet, beborítom a maradék krémmel, behűtöm.

Ha citromkrémmel dolgozok, azt oda kenem, ahova a gyümölcsöt tettem, az alsó szeletre. 

Citromkrém recept: 

Piskóta recept: 

 

  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.