Hogyan kell eltenni a csipkebogyót?

Hogyan kell eltenni a csipkebogyót?

A csipkebogyó nagyszerű és ingyenes C-vitamin forrás, érdemes betárazni belőle tavaszra, amikor a tartalékaink már teljesen kimerültek lesznek. A C-vitamin viszont nem tolerálja a hőkezelést, így a lekvár ugyan finom, csak C-vitamin nincs benne. 

Kimagozva szárítás

A termést kettévágom, kipiszkálom belőle a magokat és ami marad, kiszárítom, sötét, hűvös helyen, például befőttesüvegben tárolom. 

 
Püré

Hát nem a legjobb kihozatalú megoldás, a puha terméseket egy szitán átnyomkodom, amit kapok lefagyasztom. 

Lustáknak

Az egész magokat szárítom, felhasználás előtt megtöröm. Ez a megoldás csak áztatásra alkalmas végeredményt ad.

Felhasználás

Nem lehet melegíteni. Tehát vagy langyos vízbe áztatom egy napra és megiszom a levet, megeszem a felpuhult magot, vagy a pürét és a feláztatott, kimagozott magot nyersen fogyasztott gyümölcslevekbe, smoothiekba lehet még rakni.

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.