Hogyan kell eltenni a csipkebogyót?

Hogyan kell eltenni a csipkebogyót?

A csipkebogyó nagyszerű és ingyenes C-vitamin forrás, érdemes betárazni belőle tavaszra, amikor a tartalékaink már teljesen kimerültek lesznek. A C-vitamin viszont nem tolerálja a hőkezelést, így a lekvár ugyan finom, csak C-vitamin nincs benne. 

Kimagozva szárítás

A termést kettévágom, kipiszkálom belőle a magokat és ami marad, kiszárítom, sötét, hűvös helyen, például befőttesüvegben tárolom. 

 
Püré

Hát nem a legjobb kihozatalú megoldás, a puha terméseket egy szitán átnyomkodom, amit kapok lefagyasztom. 

Lustáknak

Az egész magokat szárítom, felhasználás előtt megtöröm. Ez a megoldás csak áztatásra alkalmas végeredményt ad.

Felhasználás

Nem lehet melegíteni. Tehát vagy langyos vízbe áztatom egy napra és megiszom a levet, megeszem a felpuhult magot, vagy a pürét és a feláztatott, kimagozott magot nyersen fogyasztott gyümölcslevekbe, smoothiekba lehet még rakni.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.