Hogyan tartósítsuk a levendulát?

Hogyan tartósítsuk a levendulát?

Elindult a levendula-szezon, az ilyenkor leszedett virágokat több módszerrel is lehet tartósítani a későbbiekre.

Levendulás cukor

A későbbiekben édességekbe, italokba szánt levendulát lehet így eltenni. A cukor pár hónap alatt átveszi a növény aromáit és lehet vele ízesíteni.

  • 1 kg cukor
  • 1 marék levendulavirág

Az alapanyagokat összekeverem és a fűszerek tárolásáról írt cikkben leírtak szerint tárolom. 

 

 

Levendulakoszorú

A legszebb koszorúnak kiszárítani, így hónapokig használható díszként. Az elkészítése 10 perc és a videón minden mozzanatát megtaláljátok.:

 

 

Fűszernek

Aki kifejezetten szappanba, levendulazsákba molyűzőnek, vagy akár desszertekbe fűszernek fogja elhasználni a tartósított virágokat, az a legegyszerűbb, ha egy tálcán szétterití a leszárazott virágokat, és amikor csörgősre száradtak, a fűszerek tárolásáról írt cikkben leírtak szerint akár a következő szezonig is tárolhatja.  

 
Dísznek 

Csokorba kötve, és lógatva megszárítva vázába állítható és hónapokig kellemesen illatosít. Fontos, hogy ne tűző napon szárítsuk, mert akkor színét veszti. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.