Hogyan tartósítsuk a levendulát?

Hogyan tartósítsuk a levendulát?

Elindult a levendula-szezon, az ilyenkor leszedett virágokat több módszerrel is lehet tartósítani a későbbiekre.

Levendulás cukor

A későbbiekben édességekbe, italokba szánt levendulát lehet így eltenni. A cukor pár hónap alatt átveszi a növény aromáit és lehet vele ízesíteni.

  • 1 kg cukor
  • 1 marék levendulavirág

Az alapanyagokat összekeverem és a fűszerek tárolásáról írt cikkben leírtak szerint tárolom. 

 

 

Levendulakoszorú

A legszebb koszorúnak kiszárítani, így hónapokig használható díszként. Az elkészítése 10 perc és a videón minden mozzanatát megtaláljátok.:

 

 

Fűszernek

Aki kifejezetten szappanba, levendulazsákba molyűzőnek, vagy akár desszertekbe fűszernek fogja elhasználni a tartósított virágokat, az a legegyszerűbb, ha egy tálcán szétterití a leszárazott virágokat, és amikor csörgősre száradtak, a fűszerek tárolásáról írt cikkben leírtak szerint akár a következő szezonig is tárolhatja.  

 
Dísznek 

Csokorba kötve, és lógatva megszárítva vázába állítható és hónapokig kellemesen illatosít. Fontos, hogy ne tűző napon szárítsuk, mert akkor színét veszti. 

  • 2020.07.06

Így kell paradicsomot hámozni

Lecsóba, pürébe, lébe is egyszerűbb feldolgozni a paradicsomot, ha előtte meghámozzuk, ráadásul pár perces, egyszerű műveletről van szó. 

  • 2020.07.05

Gyümölcsös édességek sütés helyett

Nyáron a meleg miatt kevésbé van kedvünk a sütővel vacakolni, ráadásul ilyenkor érnek a gyümölcsök, így eléggé adja magát, hogy ezekből készítsünk gyors desszerteket. Télen pedig elővesszük a szilvás hájas tésztát. 

  • 2020.07.04

Ne dobd ki a kovászos uborka levét!

Itt a szezon, ilyenkor rendszeresen maradunk egy befőttes üvegnyi kovászos uborka lével, ami aranyat ér.