- Címkék:
- levendula
- virágkoszorú
- szárított virág
Levendulás cukor
A későbbiekben édességekbe, italokba szánt levendulát lehet így eltenni. A cukor pár hónap alatt átveszi a növény aromáit és lehet vele ízesíteni.
- 1 kg cukor
- 1 marék levendulavirág
Az alapanyagokat összekeverem és a fűszerek tárolásáról írt cikkben leírtak szerint tárolom.
![](/data/articles/6/64/article-6444/otthonkakoszoru_fit_800x10000.jpg?key=fc51ea5b1be154c8759b9dc9870173b5)
Levendulakoszorú
A legszebb koszorúnak kiszárítani, így hónapokig használható díszként. Az elkészítése 10 perc és a videón minden mozzanatát megtaláljátok.:
![](/data/articles/6/64/article-6444/levendulakonzervszaritas_fit_800x10000.jpg?key=bbcf5551b2574ec9e7974f5d4a4d45ec)
Fűszernek
Aki kifejezetten szappanba, levendulazsákba molyűzőnek, vagy akár desszertekbe fűszernek fogja elhasználni a tartósított virágokat, az a legegyszerűbb, ha egy tálcán szétterití a leszárazott virágokat, és amikor csörgősre száradtak, a fűszerek tárolásáról írt cikkben leírtak szerint akár a következő szezonig is tárolhatja.
![](/data/articles/6/64/article-6444/otthonkalevendulakonzervcsokornyito_fit_800x10000.jpg?key=c134e260119dbbedd2a471dd382d6d55)
Dísznek
Csokorba kötve, és lógatva megszárítva vázába állítható és hónapokig kellemesen illatosít. Fontos, hogy ne tűző napon szárítsuk, mert akkor színét veszti.