Hogyan tartósítsuk a levendulát?

Hogyan tartósítsuk a levendulát?

Elindult a levendula-szezon, az ilyenkor leszedett virágokat több módszerrel is lehet tartósítani a későbbiekre.

Levendulás cukor

A későbbiekben édességekbe, italokba szánt levendulát lehet így eltenni. A cukor pár hónap alatt átveszi a növény aromáit és lehet vele ízesíteni.

  • 1 kg cukor
  • 1 marék levendulavirág

Az alapanyagokat összekeverem és a fűszerek tárolásáról írt cikkben leírtak szerint tárolom. 

 

 

Levendulakoszorú

A legszebb koszorúnak kiszárítani, így hónapokig használható díszként. Az elkészítése 10 perc és a videón minden mozzanatát megtaláljátok.:

 

 

Fűszernek

Aki kifejezetten szappanba, levendulazsákba molyűzőnek, vagy akár desszertekbe fűszernek fogja elhasználni a tartósított virágokat, az a legegyszerűbb, ha egy tálcán szétterití a leszárazott virágokat, és amikor csörgősre száradtak, a fűszerek tárolásáról írt cikkben leírtak szerint akár a következő szezonig is tárolhatja.  

 
Dísznek 

Csokorba kötve, és lógatva megszárítva vázába állítható és hónapokig kellemesen illatosít. Fontos, hogy ne tűző napon szárítsuk, mert akkor színét veszti. 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.