Hogyan tartósítsuk a levendulát?

Hogyan tartósítsuk a levendulát?

Elindult a levendula-szezon, az ilyenkor leszedett virágokat több módszerrel is lehet tartósítani a későbbiekre.

Levendulás cukor

A későbbiekben édességekbe, italokba szánt levendulát lehet így eltenni. A cukor pár hónap alatt átveszi a növény aromáit és lehet vele ízesíteni.

  • 1 kg cukor
  • 1 marék levendulavirág

Az alapanyagokat összekeverem és a fűszerek tárolásáról írt cikkben leírtak szerint tárolom. 

 

 

Levendulakoszorú

A legszebb koszorúnak kiszárítani, így hónapokig használható díszként. Az elkészítése 10 perc és a videón minden mozzanatát megtaláljátok.:

 

 

Fűszernek

Aki kifejezetten szappanba, levendulazsákba molyűzőnek, vagy akár desszertekbe fűszernek fogja elhasználni a tartósított virágokat, az a legegyszerűbb, ha egy tálcán szétterití a leszárazott virágokat, és amikor csörgősre száradtak, a fűszerek tárolásáról írt cikkben leírtak szerint akár a következő szezonig is tárolhatja.  

 
Dísznek 

Csokorba kötve, és lógatva megszárítva vázába állítható és hónapokig kellemesen illatosít. Fontos, hogy ne tűző napon szárítsuk, mert akkor színét veszti. 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.