- Címkék:
- paradicsom
- saláta
- gomba
- vegán
- hidegtál
- 2 kg csiperke, shii-take vagy laska
- 1 l paradicsomszósz
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db citrom frissen facsart leve
- 1 db finomra vágott nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 1 evőkanál frissen őrölt koriandermag (elhagyható, de nagyon jól illik bele)
- 1 ekanál frissen őrölt fekete bors
- só
A gombát féldiónyira feldarabolom. Egy tűzálló tálat kiolajozok, a gombát belerakom, sózom, borsozom, megszórom a koriandermaggal, 200 C fokos sütőben fél órát sütöm.
Közben a hagymát az olajon aranybarnára pirítom, felöntöm a paradicsommal, sózom, borsozom, a korianderrel, citrommal fűszerezem és alacsony lángon sűrű szószt főzök belőle.
A sült gombára locsolom. Hidegen és melegen is tökéletes és spagettivel is fel lehet adni.
Tipp: A citromhéj és a citromlé kiváltható egy evőkanál finomra vágott sóban eltett citrommal, sokkal extrásabb lesz.
A sóban eltett citrom így készül: