Kihagyhatatlan receptek: gesztenyepüré

Kihagyhatatlan receptek: gesztenyepüré

Utálod a bolti gesztenyepürét? Hát ezt imádni fogod, mert ez nem furcsa az adalékoktól, hanem finom gesztenye selymesítve és édesítve.

  • 100 g gesztenyemassza (100% tisztaságú, mindentől mentes gesztenyemassza)
  • 4 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín a gesztenyébe, 2 dl habtejszín a tálaláshoz

A tejszínben felolvasztom a cukrot, kikeverem a gesztenyepürével és egy csipet sóval.

Hidegen, keményre vert tejszínhabbal tálalom.

Fontos, vaníliás cukor kell bele, nem vanilin. Vaníliarúddal lehet legfeljebb helyettesíteni, akkor 1/2 rudat és 30 g cukrot felforralok a tejszínben és belekaparom a magokat.

A tejszínhab így lesz kemény: 

 

 

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan? 

  • 2021.03.01

Paprikás krumpi laskagombával

Annyi mindennel fel lehet dobni a paprikás krumplit, és a pirított gomba még a kolbászt is magasan veri.