- Címkék:
- tejszín
- tejszínhab
Habtejszín
Minden egyéb felejtős, minimum 30% zsírtartalmú, adalékanyagmentes habtejszínt kell vásárolni, sajnos igazán jó habot, gyorsan a 35% ad, ilyen tejszín bajosan akad mindenfelé, ezen segít egy trükk a cikk végén.
A hőmérséklet
Legyen 4 C fokos hűtőben behűtve előtte az alapanyag, segít, és a tál is legyen hideg.
Az extra trükk
Szoktam bele tenni (2 dl habtejszínhez 2 nagy evőkanál) hideg, reszelt vajat, még jobban megköti.
Só és porcukor
Csak a végén rakom bele, de ennek nincs különösebb jelentősége.
Időben állj!
Amikor a tejszín már elkezdi megtartani a habverő keltette hullámokat, óvatosan, mert pár kör és vaj lesz belőle.
A tejszínhab sokoldalú, gyors segítség egyszerű desszertkhez, habokhoz, krémekhez, gyümölcsökhöz, az alábbi linkeken mindenbe keményre vert tejszínhab kell.:
Gyümölcshab:
Gesztenyepüré:
Gyümölcsös édességek:
Kiszáradt bejglimaradék feljavítása: