Kőkemény tejszínhab adalékanyagok nélkül

Kőkemény tejszínhab adalékanyagok nélkül

A valódi tejszínhab sokkal finomabb mint az olcsósított és adalékanyagokkal telenyomott mindenféle cukrászhabok, ráadásul ezt is simán fel lehet ugyanolyan keményre verni, mutatjuk a trükköket.

Habtejszín

Minden egyéb felejtős, minimum 30% zsírtartalmú, adalékanyagmentes habtejszínt kell vásárolni, sajnos igazán jó habot, gyorsan a 35% ad, ilyen tejszín bajosan akad mindenfelé, ezen segít egy trükk a cikk végén. 

A hőmérséklet

Legyen 4 C fokos hűtőben behűtve előtte az alapanyag, segít, és a tál is legyen hideg.

Az extra trükk

Szoktam bele tenni (2 dl habtejszínhez 2 nagy evőkanál) hideg, reszelt vajat, még jobban megköti.

Só és porcukor

Csak a végén rakom bele, de ennek nincs különösebb jelentősége.

Időben állj!

Amikor a tejszín már elkezdi megtartani a habverő keltette hullámokat, óvatosan, mert pár kör és vaj lesz belőle.

A tejszínhab sokoldalú, gyors segítség egyszerű desszertkhez, habokhoz, krémekhez, gyümölcsökhöz, az alábbi linkeken mindenbe keményre vert tejszínhab kell.:

Gyümölcshab:

Gesztenyepüré:

Gyümölcsös édességek:

Kiszáradt bejglimaradék feljavítása:

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.