Kőkemény tejszínhab adalékanyagok nélkül

Kőkemény tejszínhab adalékanyagok nélkül

A valódi tejszínhab sokkal finomabb mint az olcsósított és adalékanyagokkal telenyomott mindenféle cukrászhabok, ráadásul ezt is simán fel lehet ugyanolyan keményre verni, mutatjuk a trükköket.

Habtejszín

Minden egyéb felejtős, minimum 30% zsírtartalmú, adalékanyagmentes habtejszínt kell vásárolni, sajnos igazán jó habot, gyorsan a 35% ad, ilyen tejszín bajosan akad mindenfelé, ezen segít egy trükk a cikk végén. 

A hőmérséklet

Legyen 4 C fokos hűtőben behűtve előtte az alapanyag, segít, és a tál is legyen hideg.

Az extra trükk

Szoktam bele tenni (2 dl habtejszínhez 2 nagy evőkanál) hideg, reszelt vajat, még jobban megköti.

Só és porcukor

Csak a végén rakom bele, de ennek nincs különösebb jelentősége.

Időben állj!

Amikor a tejszín már elkezdi megtartani a habverő keltette hullámokat, óvatosan, mert pár kör és vaj lesz belőle.

A tejszínhab sokoldalú, gyors segítség egyszerű desszertkhez, habokhoz, krémekhez, gyümölcsökhöz, az alábbi linkeken mindenbe keményre vert tejszínhab kell.:

Gyümölcshab:

Gesztenyepüré:

Gyümölcsös édességek:

Kiszáradt bejglimaradék feljavítása:

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.