Kőkemény tejszínhab adalékanyagok nélkül

Kőkemény tejszínhab adalékanyagok nélkül

A valódi tejszínhab sokkal finomabb mint az olcsósított és adalékanyagokkal telenyomott mindenféle cukrászhabok, ráadásul ezt is simán fel lehet ugyanolyan keményre verni, mutatjuk a trükköket.

Habtejszín

Minden egyéb felejtős, minimum 30% zsírtartalmú, adalékanyagmentes habtejszínt kell vásárolni, sajnos igazán jó habot, gyorsan a 35% ad, ilyen tejszín bajosan akad mindenfelé, ezen segít egy trükk a cikk végén. 

A hőmérséklet

Legyen 4 C fokos hűtőben behűtve előtte az alapanyag, segít, és a tál is legyen hideg.

Az extra trükk

Szoktam bele tenni (2 dl habtejszínhez 2 nagy evőkanál) hideg, reszelt vajat, még jobban megköti.

Só és porcukor

Csak a végén rakom bele, de ennek nincs különösebb jelentősége.

Időben állj!

Amikor a tejszín már elkezdi megtartani a habverő keltette hullámokat, óvatosan, mert pár kör és vaj lesz belőle.

A tejszínhab sokoldalú, gyors segítség egyszerű desszertkhez, habokhoz, krémekhez, gyümölcsökhöz, az alábbi linkeken mindenbe keményre vert tejszínhab kell.:

Gyümölcshab:

Gesztenyepüré:

Gyümölcsös édességek:

Kiszáradt bejglimaradék feljavítása:

 

  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.