Kipróbáltuk a vegán rántottát, hogy ne nektek kelljen

Kipróbáltuk a vegán rántottát, hogy ne nektek kelljen

Nincsenek csodák, az élelmiszeripar a palacsinta átnevezésével csábítja a vegánokat. 

Egy éve hónapokig foglalkoztunk a vegán táplálkozással, itt olvashattok róla mindent, rengeteg hasznos ismeretet és receptet találtok a linken. A feldolgozott termékeket akkor tudatosan kerültem, most is csak azért merült fel ennek a kipróbálása, mert ott árválkodott az Aldi leárazós pultjában.

Már az Aldiban tudtam, hol lesz itt a probléma, ami végülis nem probléma, mert az összetevőket elolvasva kiderült, ez egy ízesített borsóliszt, a végeredmény pedig nem lesz más, mint egy szuper farinata, azaz csicseriborsó-palacsinta. Ami amúgy finom, de rántottának nagyon nem rántotta. 

 

Ez a farinata.:

A vegán rántotta-alap pontosan így viselkedik, elkevered a lisztet vízzel, olajjal (hidegen sajtolt napraforgót használtam, ad bele egy kis füstöt) és kevés olajon, kevergetve, vagy nem kevergetve megsütöd.

Pont olyan finom, mint egy vízzel és instant élesztővel (itt az ízfokozás végett van szerepe, nem kell kelesztetni) ízesített sárgaborsólepény. Jó az, én pont imádom, de tényleg teljesen semmi köze a rántottához. Probléma amúgy van, nem is kicsi, 5000 forint feletti kilónkénti áron megy a termék, ami azért a borsólisztek kilójáért kicsit erős. 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.