- Címkék:
- krumpli
- burgonya
- tészta
- krumplis tészta
- 750 g burgonya meghámozva, megfőzve és melegen krumplinyomón átpaszírozva, a saját főzőlevével krémesre higítva
- 250 g barnított vaj, elkészítés itt
- 200 g 8-10 tojásos tészta lehetőleg lasagne, vagy laska is jó
- 1 ekanál finomra vágott rozmaring, vagy 1 tkanál szárított rozmaring megőrölve, de lehet fűszerpaprika is
- só
A burgonyát kikeverem a vajjal, fűszerrel, sózom.
A tésztát egy száraz serpenyőben magas lángon egy kicsit megpirítom, kapjon egy kis extra ízt. Egy tűzálló tálba rétegezem a tésztát és a pürét, pürével kezdek és azzal is fejezem be a rétegezést.
180 C fokos sütőben kb. 40 perc alatt megpuhul a tészta, ezt egy beleszúrt villával kell ellenőrizni, ha már nem akad el a villa, készen van.
Ki lehet egészíteni kolbásszal, sajttal, gombával, de így magában, puritán módon is nagyon finom. Ha sajtot, vagy kolbászt rakunk bele, érdemes visszavenni a vaj mennyiségéből, mert kegyetlenül tömény és zsíros lesz.
Salátával tálalom.