Nyersen
Nem kell meglepődni, működik nyersen is, örüljünk neki.
- 1 rész barnára érett banán -hámozva, nyilván, bár mostanában már sose lehet tudni-
- 1 rész ízletes paradicsom
A fűszerezés ízlés szerint, én nagyon erősen fűszerezem, jól áll neki, de a minimalista fekete bors, só is tökéletes lesz.
Ezt mind rakok bele:
- őrölt fekete bors
- őrölt szegfűbors
- őrölt fahéj
- őrölt szerecsendió
- 5%-os alma vagy fehérbor ecet
- finomra reszelt vöröshagyma
- finomra reszelt fokhagyma
- frissen facsart citromlé
- só
Mindent összeturmixolok.
Tipp: Bár úgy már nem nyers, de paradicsom helyett kikeverhető konzerv paradicsompürével is nagyon gyorsan. Hűtőszekrényben pár napig eláll.
Főzve
Ugyanazok a hozzávalók.
Az összetevőket turmixolom, egy nagy lábosban felforralom, kevergetve sűrűre főzöm, és sterilizált befőttesüvegekbe töltöm, amelyeket a lekvároknál részletezett technológia szerint dunsztolok. Így hűvös, sötét helyen évekig eláll.
Nem lesz piros, barna lesz, bocs.