Létfontosságú receptek: abált szalonna

Létfontosságú receptek: abált szalonna

Sokkal jobb abált szalonnát tudunk készíteni magunknak, mint a bolti választék nagy része. Gyakorlat se kell hozzá, csak a tokaszalonna és a jó minőségű fűszerpaprika fontos. 

  • 1 darab tokaszalonna, kb 1/2 kg-1 kg
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott ekanál fűszerpaprika
  • 3 db babérlevél
  • 10 szem fekete bors

A szalonnát annyi sós vízben, ami ellepi, finoman gyöngyözve felteszem főni a babérlevéllel és a fekete borssal. Amikor vajpuha, elzárom a gázt, a lében hagyom kihűlni. 

Kiveszem a léből, finoman beirdalom és beledörzsölöm a szétzúzott fokhagymát, meghintem a paprikával. Hideg helyre teszem pár napra. 

  • 2020.12.04

Ne becsüld le a laskagombát, csodás alapanyag!

A legkönnyebben beszerezhető gombák közé tartozik a laska, és rugalmas állaga, finom íze sok lehetőséget ad az elkészítésére. 

  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett. 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.