Létfontosságú receptek: abált szalonna

Létfontosságú receptek: abált szalonna

Sokkal jobb abált szalonnát tudunk készíteni magunknak, mint a bolti választék nagy része. Gyakorlat se kell hozzá, csak a tokaszalonna és a jó minőségű fűszerpaprika fontos. 

  • 1 darab tokaszalonna, kb 1/2 kg-1 kg
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott ekanál fűszerpaprika
  • 3 db babérlevél
  • 10 szem fekete bors

A szalonnát annyi sós vízben, ami ellepi, finoman gyöngyözve felteszem főni a babérlevéllel és a fekete borssal. Amikor vajpuha, elzárom a gázt, a lében hagyom kihűlni. 

Kiveszem a léből, finoman beirdalom és beledörzsölöm a szétzúzott fokhagymát, meghintem a paprikával. Hideg helyre teszem pár napra. 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.