Mit imádok a körtén?

Mit imádok a körtén?

Az egyik legsokoldalúbb és legizgalmasabb hazai gyümölcs a körte, most a zöldségeseknél többféle közül lehet válogatni és nem csak frissen, magában fogyasztható. 

Sajtokhoz

A körte hibátlan kísérő sajtok mellé, minél érettebb, pikánsabb a sajt, az illatos, édes, aromás körte annál jobban kiegészíti. A képen juhtúróval és Dorbluval kellemes kis vacsora két kiflivel.

Karamellizálva

Szélesmetélt körtével és kéksajttal

  • 20 dkg szélesmetélt
  • 1 db nagy, lágy körte pl. Vilmos
  • 5 dkg kéksajt
  • 1 ekanál cukor

A körtét felezem, kivágom a magházat, nagyobb darabokra vágom. A cukrot karamellizálom egy serpenyőben, rádobom a körtét, és rázogatva pár perc alatt, magas lángon körbepirítom.

A tésztát al dentére főzöm, összeforgatom a körtével és a sajtot rámorzsálva tálalom. 

A körte ilyen formában számtalan salátára kiválóan illik. Paradicsomhoz, paprikához, tojáshoz nem!, zellerhez, répához, káposztához, kelhez, majonézhez, olajos magokhoz igen.

Gombákhoz

A gombák földes, kissé kesernyés ízeihez is jól illik a körte. A fenti karamellizált körte rakható gombakrémlevesbe, vagy sült/rántott gombákhoz is. A képen rizikével és juhturóval van egy serpenyőve rakva, olvasztott vajjal meglocsoltam, 20 percig sütöttem 180 C fokos, előmelegített sütőben. 

Minden almás receptbe:

  • 2020.12.05

Desszert sütés nélkül, három alapanyagból

Ez tényleg az egyperces kategória, jól megválasztott alapanyagokkal mégis fantasztikusan finom tud lenni. 

  • 2020.12.05

Gyümölcshab készítése

Nem egy rakétatudomány, jól megválasztott alapanyaggal mégis elég népszerű a gyümölcshab, akár ünnepi asztalra is oda lehet rakni.

  • 2020.12.04

Ne becsüld le a laskagombát, csodás alapanyag!

A legkönnyebben beszerezhető gombák közé tartozik a laska, és rugalmas állaga, finom íze sok lehetőséget ad az elkészítésére.