Létfontosságú receptek: panna cotta

Létfontosságú receptek: panna cotta

Egyszerű, jól tárolható, elegáns és nagyon finom. 

  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 g zselatin (ez nagyon remegős végeredményt ad, aki keményet akar, tegyen bele 3-4 -et)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A tejszínt a cukorral, vaníliás cukorral és a zselatinnal 5 percig kevergetve forralom. Formába öntöm és hűtőszekrényben behűtöm.

Vizet forralok, a panna cottát tartalmazó formát belemerítem 1 percre (a víz bele nem menjen a formába!), így könnyen kicsúszik egy tányérba. 

Karamellizált cukron pirított gyümölccsel, fagyasztott gyümölccsel tálalom. A képen levendulával ízesítve, a linken pedig egy matcha teás változat:

 

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.

  • 2021.02.24

Rizs chips olcsón, olaj nékül

A riszből készült chipsek meghökkentően drágák, de ezeket otthon is el lehet készíteni és aki még olajat sem akar látni rajta, az se baj.