Létfontosságú receptek: panna cotta

Létfontosságú receptek: panna cotta

Egyszerű, jól tárolható, elegáns és nagyon finom. 

  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 g zselatin (ez nagyon remegős végeredményt ad, aki keményet akar, tegyen bele 3-4 -et)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A tejszínt a cukorral, vaníliás cukorral és a zselatinnal 5 percig kevergetve forralom. Formába öntöm és hűtőszekrényben behűtöm.

Vizet forralok, a panna cottát tartalmazó formát belemerítem 1 percre (a víz bele nem menjen a formába!), így könnyen kicsúszik egy tányérba. 

Karamellizált cukron pirított gyümölccsel, fagyasztott gyümölccsel tálalom. A képen levendulával ízesítve, a linken pedig egy matcha teás változat:

 

  • 2020.12.05

Desszert sütés nélkül, három alapanyagból

Ez tényleg az egyperces kategória, jól megválasztott alapanyagokkal mégis fantasztikusan finom tud lenni. 

  • 2020.12.05

Gyümölcshab készítése

Nem egy rakétatudomány, jól megválasztott alapanyaggal mégis elég népszerű a gyümölcshab, akár ünnepi asztalra is oda lehet rakni.

  • 2020.12.04

Ne becsüld le a laskagombát, csodás alapanyag!

A legkönnyebben beszerezhető gombák közé tartozik a laska, és rugalmas állaga, finom íze sok lehetőséget ad az elkészítésére.