Létfontosságú receptek: panna cotta

Létfontosságú receptek: panna cotta

Egyszerű, jól tárolható, elegáns és nagyon finom. 

  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 g zselatin (ez nagyon remegős végeredményt ad, aki keményet akar, tegyen bele 3-4 -et)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A tejszínt a cukorral, vaníliás cukorral és a zselatinnal 5 percig kevergetve forralom. Formába öntöm és hűtőszekrényben behűtöm.

Vizet forralok, a panna cottát tartalmazó formát belemerítem 1 percre (a víz bele nem menjen a formába!), így könnyen kicsúszik egy tányérba. 

Karamellizált cukron pirított gyümölccsel, fagyasztott gyümölccsel tálalom. A képen levendulával ízesítve, a linken pedig egy matcha teás változat:

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.