Pofátlanul egyszerű csoda: sütőben egyben sült hal

Pofátlanul egyszerű csoda: sütőben egyben sült hal

Egy minőségi, meleg vacsoráért nem feltétlenül kell megszakadni, erre egyik kiváló példa az egyben sült hal. 

Miből?

Elsősorban fehér húsú fajokból érdemes nekiállni, kiváló, és könnyen beszerezhető alanyok:

  • pisztráng
  • farkassügér
  • aranydurbincs
  • tőkehal
  • fagyasztott hekktörzs kiolvasztva

Kevésbé könnyen beszerezhető, annál jobb alanyok:

  • csuka
  • fogassüllő
  • menyhal
A recept

A recepthez só kell és citromkarikák.

A halat, ha nincs kibelezve, kibelezem, ha nincs lepikkelyezve, lepikkelyezem. A tepsi aljába ujjnyi sót öntök, ráfektetem a halat, beborítom citromkarikákkal.

180 fokos sütőben 60 percig sütöm.

Rizzsel, salátával, friss, vagy sült zöldségekkel, pesztókkal is tálalható, akár karácsonyra is tervezhető fogás.

 

 

  • 2020.12.04

Ne becsüld le a laskagombát, csodás alapanyag!

A legkönnyebben beszerezhető gombák közé tartozik a laska, és rugalmas állaga, finom íze sok lehetőséget ad az elkészítésére. 

  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett. 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.