Bekeversz -sőt, ha van álló robotgéped, bekevertetsz vele- két kiló morzsát, kisütöd 4 tepsiben, elrakod nagyobb darabokban befőttesüvegekbe és hetekig be tudod vele tömni a követelődző szájakat. A morzsás ételek ráadásul tökéletesen szállíthatók munkába, iskolába, piknikre, ahova akarjátok.
Elkészítése gyors és könnyű.
Mivel jó?
- friss és fagyasztott gyümölccsel
- joghurttal
- krémsajttal
- túróval
- sajtokkal
- lekvárral, recept lent
- kompóttal, recept lent
- olajos magvakkal kiegészíthető a fentiek mellé
- pudinggal
- fagylalttal
A recept
Rendkívül toleráns természetű tészta, nincs az a valós vagy vélt intolerancia, amit ne lehetne vele kielégíteni. Fogyókúrázni nem annyira lehet vele, az kilőve.
- 1 rész cukor (zsemlemorzsával helyettesítve sós morzsa lesz a vége, paradicsommal, tejtermékekkel igen jó)
- 2 rész zsiradék (toleranciának és ízlésnek megfelelően lehet válogatni, sertészsírból szeretem)
- 3 rész liszt (toleranciának és ízlésnek megfelelően lehet válogatni, a zab nagyon jó bele)
- opcionális: fűszerek
Az alapanyagok legyenek hidegek, gyorsan dolgozzuk össze őket, majd egy zacskóban mehet is a hűtőszekrénybe legalább 2-3 órára, de 1-2 napig tárolható nyersen is.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a tepsit kibélelem sütőpapírral. A morzsát 1-2 ujjnyi vastagon, nagyobb darabokban szétterítem rajta és kb. 20 percig sütöm, a papíron hagyom kihűlni. Nagyobb darabokban tárolom légmentesen záródó dobozokban, vagy befőttesüvegekben, száraz, hűvös, sötét helyen.