Zsemlemorzsa
Kővé vált kenyeret, zsemlét, minden pékárut, ami nem tartalmaz cukrot, vagy valamilyen tölteléket, le lehet reszelni zsemlemorzsának és egy befőttesüvegben száraz helyen sokáig tárolható.
Levesbetét
Akár az édes kalács is jó levesbetét lehet, sőt, még jobb, mint a kenyér. A szikkadt, száraz pékárut 1x1 centiméteres kockákra kell vágni és száraz serpenyőben, vagy 180 fokos sütőben grill fokozaton körbe kell pirítani. Úgy tárolható, mint a zsemlemorzsa, krémlevesekbe tökéletes.
Töltelék
Nincs az a kővé vált gyürke, amit ne lehetne felpuhítani egy kis tejjel, vagy vízzel, és már mehet is a csirkébe, sütőtökbe. Pontos receptek itt.:
Mákos guba
Bár alapból frissen sült kelttészta gombóc kellene a mákos gubának, mégis mindenki szikkadt pékárut használ fel hozzá. A kakaós kalács maradék pedig sokkal jobb diós gubának, mint bármi más. Aki nem szereti a mákot, készítse dióval. Guba receptet itt találtok:
Pirítós
A szikkadt kenyér pirítva és fokhagymázva-vajazva nem csak ehető, de finom is. Aki vadulni akar, süsse meg a szeleteket olívaolajban, esetleg kolbászzsírban és kész is a spórolós és imádnivaló feltét a főzelékre.
Bundás kenyér
Mivel a bundás kenyér akkor sikerül igazán jól, ha hagyjuk, hogy a szikkadt kenyér jól magába szívja a bőséges, alaposan felvert tojást, adja magát, hogy készítsünk belőle bundás kenyeret.
Kutyarágcsa
Hacsak nem tartalmaz a pékáru kutyáknak mérgező alapanyagot (xilit, csokoládé) egy kővé száradt kenyérvéggel jól elvannak egy darabig.