Retro édesség 4 tartós alapanyagból: grillázs szelet

Retro édesség 4 tartós alapanyagból: grillázs szelet

A grillázs szelet egy picit munkás, ám gyakorlatot, sütést nem igényel, a végeredményt mégis nagyon lehet szeretni. Az alap retro változat mellett mutatunk egy izgalmasabb megoldást is. 

  • 1 csomag téglalap alakú ostyalap
  • 25 dkg dió (esetünkben sózott földimogyoró, olcsóbb és izgalmasabb a végeredmény)
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj, mentes és vegán változatba a szűz kókuszzsír egész jó megoldás

Mozsár jó ha van kéznél.

A cukrot karamellizálom, belekeverem a durvára tört magokat. Egy sütőpapírra öntöm, hagyom kikeményedni. Amikor már üvegszerűen törik, mozsárban durvára tört fűszerhez hasonló szemcseméretűre töröm.

Kikeverem a zsiradékkal és a lapokat kb. 1/2 cm vastagon megkenem, majd egymásra helyezem, a tetején ne legyen töltelék. 

Rárakok egy tálcát/tepsit és hideg helyen egy éjszakára lesúlyozom. 

Komoly energiaszelet, aki végképp megúszósban utazik megtöltheti vajjal kikevert kakóporral és cukorral, mamám rendszeresen tartott ebből a változatból a kamrában a biztonság kedvéért. 

A lakodalmas, még tartalmasabb változatban a zsiradékot 2 egész tojással és 25 dkg cukorral gőz felett sűrűre főzik. Az egy lágyabb, ízlésemnek túl édes végeredményt ad és sokkal munkásabb. 

A cukrot pedig így kell karamellizálni: 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.