- 1 csomag téglalap alakú ostyalap
- 25 dkg dió (esetünkben sózott földimogyoró, olcsóbb és izgalmasabb a végeredmény)
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj, mentes és vegán változatba a szűz kókuszzsír egész jó megoldás
Mozsár jó ha van kéznél.
A cukrot karamellizálom, belekeverem a durvára tört magokat. Egy sütőpapírra öntöm, hagyom kikeményedni. Amikor már üvegszerűen törik, mozsárban durvára tört fűszerhez hasonló szemcseméretűre töröm.
Kikeverem a zsiradékkal és a lapokat kb. 1/2 cm vastagon megkenem, majd egymásra helyezem, a tetején ne legyen töltelék.
Rárakok egy tálcát/tepsit és hideg helyen egy éjszakára lesúlyozom.
Komoly energiaszelet, aki végképp megúszósban utazik megtöltheti vajjal kikevert kakóporral és cukorral, mamám rendszeresen tartott ebből a változatból a kamrában a biztonság kedvéért.
A lakodalmas, még tartalmasabb változatban a zsiradékot 2 egész tojással és 25 dkg cukorral gőz felett sűrűre főzik. Az egy lágyabb, ízlésemnek túl édes végeredményt ad és sokkal munkásabb.