- Címkék:
- káposzta
- savanyú káposzta
A töltött káposztát és a húsos káposztát most ugorjuk át, mert fél nap hőkezelés után már nincs kimutatható C-vitamin semmiben sem, így az alábbiak nyersen, illetve egy recept hirtelen, tésztában pirítva adja elő a káposztát, így több értelme van.
A káposztás táska receptjét itt találod, friss helyett rakj bele savanyút elkeverve egy kis mascarponéval. Csiliszósszal tálalható.
Tésztasaláta savanyú káposztával
4 főre
- 400 g rizstészta
- 400 g szárazon pirított földimogyoró
- 400 g mazsola
- 400 g savanyú káposzta
- csiliszósz ízlés szerint
- só
A mazsola felét egy kevés vízzel pépesítem, a mogyorót durvára töröm. A tésztát a csomagoláson található útmutatót követve elkészítem, és elkeverem az alapanyagokkal.
Friss petrezselymet is elbír.
Tartalmas saláta savanyú káposztával
A savanyú káposztát tejföllel, vagy mascarponéval kikeverem, sózom, füstölt paprikázom. Pitába töltve meg is vagyunk.
És burgerbe is jó, ne feledjük!