Szuper téli zöldség: a pak choi

Szuper téli zöldség: a pak choi

Ideje tudatosan bevinni minél több zöldséget, hogy tavaszra ne merüljenek ki a tartalékok, és az emésztésünk is boldog legyen. Ilyenkor a gyökérzöldségek, káposztafélék és a fagyasztott kínálat mellett hébe-hóba kapni pak choit, ami egy kisebb csoda.

Íze leginkább a spenóthoz áll közel, de állaga roppanós, levelei keményebbek, látványa pedig minden tányéron mutat, kifejezetten gusztusos növény, öröm vele tálalni, már akinek ez a szenvedélye.

Salátának

Nyersen is felhasználható egy kevés olajos maggal, olajjal, balzsamecettel, a képen a tésztasalátához rizstésztát és durvára tört mandulát használtam és csiliolajjal locsoltam meg.

Halhoz

Bármilyen hal körete, kiegészítője lehet. Ehhez elég hosszában negyedelni és pár percig párolni ujjnyi vízben, fedő alatt.

Sajtos palacsintába

A képen a szuperpuha élesztős palacsintába tekerve és úgy körbepirítva.

Kimcsinek

Recept itt, zseniális kimcsit ad, amit akár úgy is fel lehet fogni, hogy pikáns saláta, nem kimcsi, ehhez elég a linken található folyamatot elvégezni, és egyáltalán nem érlelni, csak rögtön elfogyasztani.

Főzeléknek

A képen édesburgonyával felesben. A főzelék alapreceptet itt találjátok, ebben babérlevél és őrölt szerecsendió a fűszer, és amikor az édesburgony már megpuhult, a legvégén, pár percre raktam bele a hosszában negyedelt pak choit, így éppen csak megpárolódik, nem kell több neki.

Sajtokkal

A hosszában negyedelt pak choikokat lerakom egy tálba egy kevés rizzsel, vagy főtt csicseriborsóval, sajtot reszelek rá és összeolvasztom a mikróban. Jó bonyolult recept, egy ütősebb sajttal mégis zseni lesz a végeredmény.

 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.