- Címkék:
- zöldség
- vegán
- vegetariánus
- pak choi
Íze leginkább a spenóthoz áll közel, de állaga roppanós, levelei keményebbek, látványa pedig minden tányéron mutat, kifejezetten gusztusos növény, öröm vele tálalni, már akinek ez a szenvedélye.
Salátának
Nyersen is felhasználható egy kevés olajos maggal, olajjal, balzsamecettel, a képen a tésztasalátához rizstésztát és durvára tört mandulát használtam és csiliolajjal locsoltam meg.
Halhoz
Bármilyen hal körete, kiegészítője lehet. Ehhez elég hosszában negyedelni és pár percig párolni ujjnyi vízben, fedő alatt.
Sajtos palacsintába
A képen a szuperpuha élesztős palacsintába tekerve és úgy körbepirítva.
Kimcsinek
Recept itt, zseniális kimcsit ad, amit akár úgy is fel lehet fogni, hogy pikáns saláta, nem kimcsi, ehhez elég a linken található folyamatot elvégezni, és egyáltalán nem érlelni, csak rögtön elfogyasztani.
Főzeléknek
A képen édesburgonyával felesben. A főzelék alapreceptet itt találjátok, ebben babérlevél és őrölt szerecsendió a fűszer, és amikor az édesburgony már megpuhult, a legvégén, pár percre raktam bele a hosszában negyedelt pak choit, így éppen csak megpárolódik, nem kell több neki.
Sajtokkal
A hosszában negyedelt pak choikokat lerakom egy tálba egy kevés rizzsel, vagy főtt csicseriborsóval, sajtot reszelek rá és összeolvasztom a mikróban. Jó bonyolult recept, egy ütősebb sajttal mégis zseni lesz a végeredmény.