Túrós tészta nagyon máshogy, sósan, szalonna nélkül

Túrós tészta nagyon máshogy, sósan, szalonna nélkül

Kicsit le vagyunk ragadva egyféle túrós tésztánál, legfeljebb azon megy a vita, hogy szalonnával, cukorral, esetleg mindkettővel kell fogyasztani. A következőt egyikkel se, mégis a nyomába ér a klasszikusnak. 

  • 20 dkg 8-10 tojásos tészta, a képen friss sodrott tésztával, elkészítési útmutató lent
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg barnított vaj

A tésztát bő, sós, lobogó vízben kifőzöm fogkeményre. A vajat (barnított vaj elkészítése lent) felolvasztom egy serpenyőben, a tésztát átpirítom rajta, ez különösen a képen látható friss tésztával és annak formájával tesz sokat az ételhez.

Kitálalom, és túrót morzsolok rá.

Opcionális: friss, finomra vágott kapor

Barnított vaj: 

  • 2021.03.05

Tízperces fogások, ha már teljesen kikészültél

Gyorsan elkészül, tartós alapanyagokból, ügyetlenek is össze tudják rakni, ráadásul finom, 10 menüsor, nagyon legfeljebb tíz perc munkát igénylő fogásokkal, a közeljövőben nagy szükség lesz rájuk. A fogások tematikus menükbe rendezve.:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan?