Elrontottuk a kolbászt, mi legyen belőle?

Elrontottuk a kolbászt, mi legyen belőle?

Mindenkivel előfordul, hogy nem rossz, nem rossz az idei saját töltésű kolbász, de a jó nem ilyen. Ezek a túl-, vagy éppen alulfűszerezett, elsózott, vagy teljesen sótlan kolbászok és szalámik kiváló alapanyagok az újrahasznosításra. 

Képen egy családi szalámi, tesóm szíve-lelke benne van, de a fűszerezés kevés, a só sok, első szalámi, majd alakul. Úgyhogy máshogy ettük meg.

Rakott krumpli, nyilván

A magyar konyha számtalan fogást már eleve kolbászkarikával készít, ezekbe a félrement fűszerezésű kolbászok is felhasználhatók. Arra nagyon kell figyelni, ha a kolbász túl sós lett, akkor külön már nem szabad sózni az ételt, ha pedig sótlan, akkor annak megfelelően kell eljárni. A félresikerült paprikás kolbászt nem is kell túltárgyalni, mindenki rendszeresen főz kolbászos fogásokat, odafigyeléssel az elfűszerezett kolbász ezekbe belementhető.

Mi legyen, ha nem paprikás típusú az a kolbász, vagy szalámi?

Ezekre lehet úgy tekinteni, mint a darált húsra. A szikkadás és a füst közben lezajló vízveszteség következtében a kolbászhús sokkal töményebb a nyers húsnál, de örüljetek neki, egészen extrás minőségű alapanyag lesz számtalan fogáshoz. A fenti szalámiból gátlástalanul készítettem valamit a ragú alla bolognese receptjét követve, és ment belőle rakott zöldségbe is. Nagyon jól működött. 

Ha nem az a baja, hogy túl fűszeres, hanem pont az ellenkezője

Ha van egy rúd sós füstölt húsunk, az kibontva, durvára összevágva, vagy nagylyukú darálón átdarálva, befűszerezve és kézzel formázva a tökéletes gombóc betétnek, feltétnek.

Itt lent spagettit készítettem neki, de egy zöldséglevesbe is bele lehet dobni közvetlenül tálalás előtt, hogy éppen átmelegedjen, vagy a gombócokat finoman rázogatva megpirítva főzelékre, krémlevesre is lehet feltét.

Ehetetlenül erős lett

Csilis bab, mi más. A külön hozzáadott csilipaprikát én ebben az esetben kihagynám a hozzávalók közül.

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan? 

  • 2021.03.01

Paprikás krumpi laskagombával

Annyi mindennel fel lehet dobni a paprikás krumplit, és a pirított gomba még a kolbászt is magasan veri.