Képen egy családi szalámi, tesóm szíve-lelke benne van, de a fűszerezés kevés, a só sok, első szalámi, majd alakul. Úgyhogy máshogy ettük meg.
Rakott krumpli, nyilván
A magyar konyha számtalan fogást már eleve kolbászkarikával készít, ezekbe a félrement fűszerezésű kolbászok is felhasználhatók. Arra nagyon kell figyelni, ha a kolbász túl sós lett, akkor külön már nem szabad sózni az ételt, ha pedig sótlan, akkor annak megfelelően kell eljárni. A félresikerült paprikás kolbászt nem is kell túltárgyalni, mindenki rendszeresen főz kolbászos fogásokat, odafigyeléssel az elfűszerezett kolbász ezekbe belementhető.
Mi legyen, ha nem paprikás típusú az a kolbász, vagy szalámi?
Ezekre lehet úgy tekinteni, mint a darált húsra. A szikkadás és a füst közben lezajló vízveszteség következtében a kolbászhús sokkal töményebb a nyers húsnál, de örüljetek neki, egészen extrás minőségű alapanyag lesz számtalan fogáshoz. A fenti szalámiból gátlástalanul készítettem valamit a ragú alla bolognese receptjét követve, és ment belőle rakott zöldségbe is. Nagyon jól működött.
Ha nem az a baja, hogy túl fűszeres, hanem pont az ellenkezője
Ha van egy rúd sós füstölt húsunk, az kibontva, durvára összevágva, vagy nagylyukú darálón átdarálva, befűszerezve és kézzel formázva a tökéletes gombóc betétnek, feltétnek.
Itt lent spagettit készítettem neki, de egy zöldséglevesbe is bele lehet dobni közvetlenül tálalás előtt, hogy éppen átmelegedjen, vagy a gombócokat finoman rázogatva megpirítva főzelékre, krémlevesre is lehet feltét.
Ehetetlenül erős lett
Csilis bab, mi más. A külön hozzáadott csilipaprikát én ebben az esetben kihagynám a hozzávalók közül.