Így tudod kiszúrni a rosszul záródó befőttet

Így tudod kiszúrni a rosszul záródó befőttet

Mielőtt elpakoljuk a kamra mélyére a befőtteket, érdemes ellenőrizni a fedelét, hogy időben kiderüljön melyik nem stimmel és azt most javítani, nem télen sopánkodni, hogy felforrt az ajvár és az eperlekvár, éhen halunk.

Két mozdulat

1. Homorú a fedél? Ha igen, a forrón elrakott és fedél alatt kihűlő termék beszippantotta, minden szépen zár, jók vagyunk. Ha nem homorú, menjen vissza a tartalma újrafőzésre, a fedél pedig kuka, mert baj lehet.

2. Ki tudom nyitni? Én egy korrekt befőttet nem tudok kinyitni csak szenvedés árán, ezért az újakat mindig bepróbálom, ha nem megy, jól van az úgy. Ha könnyen kinyílik, hát kinyílt, újrafőzés, fedél kuka.

Befőzés sorozatunk eddigi részei:

Napi egy befőtt sorozatunk pedig itt, ahol számtalan szezonális receptet mutatunk hétről-hétre. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.