Így egyél, ha fogyni akarsz, vagy a súlyod megtartani!

Így egyél, ha fogyni akarsz, vagy a súlyod megtartani!

Jön a tavasz, a nyár, a bikinitest-kényszer, és a fogyókúrázókból fantasztikusan könnyű meggazdagodni, mert nem képesek felfogni, életvitelszerű, sírig tartó szívás a lapos has. Máshogy nem megy, nem megy porokkal, gluténmentességgel, szalonna zabálásával, napi egyszeri zabálással, sehogy. Persze, fogysz 10 kilót havi hetvenezerért vásárolt, szipiszupira csomagolt poroktól, aztán ha abbahagyod, hízol 15-öt. Vagy beleállsz és számolsz, vagy lesz mibe kapaszkodni rajtad. 

Vegyél egy konyhamérleget és egy fürdőszobamérleget is

Mérj le mindent, és számold ki hány kalória. Itt ki fog derülni (kutatás bizonyítja, hogy ezt csinálod), hogy te, aki alig eszel valamit, simán lenyomsz napi 3000 kalóriát, ami kb. kétszer annyi, mint amire szükséged van. Napi rendszerességű sportolással, aktív életvitellel 1500-1800 bőven elég, ha fogynál egy kicsit. Vagy kérj tanácsot egy dietetikustól, és megmondja neked mennyi kell. Irtó kevés lesz az.

Rakd össze az adott kalóriának megfelelő napi adagot minden reggel, és ne egyél mást. Így lehet fogyni, és testsúlyt tartani. Aki évek óta rajta van, tudja ezt máshogy is, bár én ha elhagyom a rendet, mindig hízok, szóval nem feltétlenül lehet lazulni a napi adag kirakásával. 

Nekem ez a mai: 

Nyilván mindenki mást eszik, ehet, szeret, ahhoz képest lehet variálni, meg kell is, mert a csirkemell-rizs-brokkoli egy hét után kiöli az emberből a kiscicákat. Én nem eszek húst, úgyhogy nincs hús, cserébe sajt mindig van, vagy tojás, vagy tej, esetleg hal, a rizs, vagy rozskenyér, vagy olajos magok és a zöldségek mellé. Fűszerezni lehet, de a mustár, majonéz, ketchup nem fűszerek, hanem magas kalóriatartalmú öntetek.

Amit garantáltan nem ehetsz szinte soha, az a cukor és az alkohol. Bocs. Iszonyat mennyiségű üres kalória, ami nem fér bele a rövid életbe.

Jó, de mi legyen vendégségben/étteremben?

Semmi, naponta úgyse jársz, és hacsak nem vagy neurotikus, heti 1-2 elszámolatlan és nem cukorral televágott étkezés teljesen mindegy. Nekem ilyen esetekben az vált be, hogy akkor aznap nem eszek semmi mást, és kész. Így végképp nem kell rajta parázni, hacsak nem eszel meg így hetente 3x egy tepsi zserbót, mert a sütikéket ott se kell erőltetni, ahogy a pálinkákat sem.

Csalónap?

A többségnek csak arra jó, hogy csalóhónappá dagad, nem érdemes kísérteni. Csalódolgokat, tervszerűen azért lehet, én például imádom a kávés mascarponés shortbreadet, hát amikor a napi sporton felül még spinningre is megyek, eszek ilyesmit.

Szóval mérj, számolj és adagold ki naponta.

Nagyon szívesen, nem kellett havi hetvenezret fizetned a tanácsért sem. 

  • 2022.11.24

Szia uram, falu 260 ezer euróért? Érdekel?

Ennyiért Budapesten egy jobb lakást lehet venni.

  • 2022.04.11

Na jó, de mi az a tojás?

Biológiaóra, gyerekek, húsvéti különkiadás.

  • 2022.03.26

Hogyan keressünk elveszett tárgyakat?

Az első és legfontosabb: ne pánikolj!