Befőzés 6.: zöldségek télire sokféleképpen

Befőzés 6.: zöldségek télire sokféleképpen

Befőzés sorozatunk következő része.

A sorozat korábbi részeit itt találjátok.

24. Szárított menta és citromfű

Nálam most robbantak be a kertben, minden nap rakok ki árnyékos helyre egy csokorral száradni és amikor már ropogós, befőttes üvegbe tömködöm. Csodás tea lesz télen.

25. Ecetes cékla és 26. ecetes uborka

Csodás zsenge a cékla, ilyenkor kell eltenni. Az uborka is most érik, azt is! Savanyúságról minden itt. 

27. Uborka kimcsi

Pontosan úgy készül, mint a kínai keles tisztességes eredeti, itt leírtuk, de nálunk ez a szigorúan a kovászolni való uborkából készülő változat a sláger. 

28. Házi vegeta

Folyamatosan szárítom ezt is, mint a mentáékat, és tömöm az üvegeket. Petrezselyem, zellerzöld, répa zöldje, kapor, kakukkfű, zsálya, ami a kezembe akad szárítom és befőttes üvegben elrakom, csodás fűszer lesz télen. 

29. Felmagzott kapor sóban

Több kapor terem, mint amennyit elhasználok a kovászos uborkákhoz, a felmagzott maradékot a szárakkal együtt apróra vágva sóval lerétegzem, kiváló fűszersó lesz télen joghurtba, öntetbe, levesbe, mártásokba.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.