A sorozat korábbi részeit itt találjátok.
24. Szárított menta és citromfű
![](/data/articles/81/813/article-81344/image0_2__fit_800x10000.jpeg?key=1845c3de33e703e523d22c3f65ffcee5)
Nálam most robbantak be a kertben, minden nap rakok ki árnyékos helyre egy csokorral száradni és amikor már ropogós, befőttes üvegbe tömködöm. Csodás tea lesz télen.
25. Ecetes cékla és 26. ecetes uborka
Csodás zsenge a cékla, ilyenkor kell eltenni. Az uborka is most érik, azt is! Savanyúságról minden itt.
27. Uborka kimcsi
![](/data/articles/81/813/article-81344/image3_fit_800x10000.jpeg?key=21e50b121dc532e8a716ddcf06d6e838)
Pontosan úgy készül, mint a kínai keles tisztességes eredeti, itt leírtuk, de nálunk ez a szigorúan a kovászolni való uborkából készülő változat a sláger.
28. Házi vegeta
![](/data/articles/81/813/article-81344/image1_fit_800x10000.jpeg?key=fe0b9e7a845f9eb2b048ae2966d88755)
Folyamatosan szárítom ezt is, mint a mentáékat, és tömöm az üvegeket. Petrezselyem, zellerzöld, répa zöldje, kapor, kakukkfű, zsálya, ami a kezembe akad szárítom és befőttes üvegben elrakom, csodás fűszer lesz télen.
29. Felmagzott kapor sóban
![](/data/articles/81/813/article-81344/image2_fit_800x10000.jpeg?key=a5b0d40170a4af8b5e31a1ef41491ef6)
Több kapor terem, mint amennyit elhasználok a kovászos uborkákhoz, a felmagzott maradékot a szárakkal együtt apróra vágva sóval lerétegzem, kiváló fűszersó lesz télen joghurtba, öntetbe, levesbe, mártásokba.