- Címkék:
- konyha
- csirkemell
- tejszín
- Otthonka
- tészta
Itt az Otthonkán sokat foglalkozunk azzal, hogy megmutassuk: kevés hozzávalóval és rövid idő alatt is el lehet készíteni egy tartalmas és finom ebédet vagy vacsorát. Ezen követelményeknek tökéletesen megfelelnek azok az ételek, amiket én gyűjtőnéven tejszínes csirkének nevezek. Ez ugye nem egy konkrét recept, hanem inkább egy kategória, hiszen attól függően, mi van a hűtőben, igen eltérő eredmények születnek.
Valamelyik délután 30 percem volt, hogy összedobjak valamit vacsorára, a képen látható fogás lett belőle.
Ez az egyik legegyszerűbb tejszínes csirke, mert
- mirelit zöldborsó mindig van a mélyhűtőben,
- vöröshagyma mindig van a szekrényemben,
- durum száraztészta mindig van a spejzban,
- tartós tejszín mindig van otthon.
A csirkemell pedig olyan hús, amit kifilézve és felkockázva jól le lehet fagyasztani és gyorsan ki lehet olvasztani mikróban, nem rontja el az állagát.
A tésztának tálalás előtt csak annyit kell állnia, hogy leszáradjon, ez 3-5 percnél ne legyen több, a ragu nyugodtan pihenhet. Én szeretem tálalás előtt, a főzőedényben összekeverni a tésztát a raguval, de ez ízlés dolga. A lényeg, hogy friss legyen. Ezek a fogások felmelegítve már nem túl jók, szükség persze törvényt bonthat időnként.