Összetevők
Nutella
Cukor, Pálmaolaj, Mogyoró (13%), Sovány tejpor (8,7%), Zsírszegény kakaópor (7,4%), Emulgeálószer: lecitinek (szója), Aroma (vanillin
Milka
Cukor, Napraforgóolaj (28%), Tejsavópor, Mogyorómassza (5%), Zsírszegény kakaópor, Sovány tejpor, Kakaóvaj, Emulgeálószer (napraforgó lecitinek), Étkezési só, Aromák
A Milka mogyorós krémben kevesebb mogyoró van, és napraforgóolajat használ, nem pálmazsírt. Utóbbi elég nagy különbség, a pálmazsírról itt írtunk. Az első is érzékelhető eltérés, lentebb kiderül, miért.
Ár
Nagyjából azonos, egyik itt, a másik ott olcsóbb valamivel.
Állag
A Milka lágyabb, hidegen is selymesebb.
Íz
Aki ilyen nagyipari cukros növényi olajat eszik, árnyalatnyi különbségeket nem kéne, hogy érzékeljen, pláne reklamáljon, attól még a két termék nem egyforma, a Nutella mogyorósabb, a Milka tejcsokisabb. Mindkettő pokolian édes.
A Milka jó alternatíva azoknak, akik tudatosan nem fogyasztanak pálmazsírt, de nagyipari trutymókat igen. Izgalmas kérdés, vajon mekkora halmaz lehet ez.
Amúgy a legnagyobb király a házi karamellkrém, ami így készül.