Lássuk, mire megy a Milka a Nutella ellen!

Lássuk, mire megy a Milka a Nutella ellen!

A népszerű cukros pálmazsírkenőkének kihívója akadt!!! Nem is akármilyen, egy cukros szotyikenőke!

Összetevők

Nutella

Cukor, Pálmaolaj, Mogyoró (13%), Sovány tejpor (8,7%), Zsírszegény kakaópor (7,4%), Emulgeálószer: lecitinek (szója), Aroma (vanillin

Milka

Cukor, Napraforgóolaj (28%), Tejsavópor, Mogyorómassza (5%), Zsírszegény kakaópor, Sovány tejpor, Kakaóvaj, Emulgeálószer (napraforgó lecitinek), Étkezési só, Aromák

A Milka mogyorós krémben kevesebb mogyoró van, és napraforgóolajat használ, nem pálmazsírt. Utóbbi elég nagy különbség, a pálmazsírról itt írtunk. Az első is érzékelhető eltérés, lentebb kiderül, miért. 

Ár

Nagyjából azonos, egyik itt, a másik ott olcsóbb valamivel. 

Állag

A Milka lágyabb, hidegen is selymesebb.

Íz

Aki ilyen nagyipari cukros növényi olajat eszik, árnyalatnyi különbségeket nem kéne, hogy érzékeljen, pláne reklamáljon, attól még a két termék nem egyforma, a Nutella mogyorósabb, a Milka tejcsokisabb. Mindkettő pokolian édes.

A Milka jó alternatíva azoknak, akik tudatosan nem fogyasztanak pálmazsírt, de nagyipari trutymókat igen. Izgalmas kérdés, vajon mekkora halmaz lehet ez.

Amúgy a legnagyobb király a házi karamellkrém, ami így készül. 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.