Tiszta csoki = tiszta sor
Forró csoki
Tejbe olvasztva és összemelegítve kész is van.
Torta-, és süteménybevonás
- 100g étcsokoládé
- 100 g tejszín
A tejszínt felforralom, a feldarabolt csokoládéra öntöm. Összekeverem, ez a ganache, könnyedén lehet vele bevonni bármit. Alkalmas bonbonok betöltésére, rummal, konyakkal tovább ízesíthető.
Süteményekbe, tésztákba törve
Kb 1 centiméteres darabokra törve legfeljebb 10%-ban piskótába, vagy ebbe a répatortába is keverhető.
Krém
- 100g étcsokoládé
- 100 g tejszín
- 100 g vaj
A tejszínt felforralom, a feldarabolt csokoládéra öntöm. Összekeverem, ez a ganache.
Belekeverem a puha vajat, megvárom, amíg addig hűl, hogy kenhető állaga legyen.
Mehet is a piskótatekercsbe.
Kicsit komplikált csokik = pohárkrém
A rettenetes és furcsa krémekkel töltött, és ostyákkal, bármikkel összeépített csokoládék semmire se jók, de egy narancsos, vagy mandulás csoki, vagy egy csokoládékrémmel töltött csokoládé értelmesen hasznosítható.
Törd össze és olvaszd össze a mikróban túlérett banánnal és pirított zabpehellyel, vagy simán törd rá pépesített túlérett banánra, és adhatsz még neki egy kis sós karamellt is.
Egy marék aszalt szilvát ízesíts Unicummal, zabkekszet pépesíts vajjal, a kekszet tömködd pohárba, rá a krém, és törj rá csokit, szórd meg egy kis őrölt fahéjjal.
Nyers reszelt répát pépesíts botmixerrel, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel, mézzel és törj rá mogyorós vagy mandulás csokit.
Piríts zabpelyhet száraz serpenyőben, adj hozzá feleannyi mogyorós csokit és gyúrd össze. Vizes kézzel golyókká lehet formázni, bonbonnak is elmegy.
