Nem tudok és nem akarok főzni 9.: szardíniakonzerv

Nem tudok és nem akarok főzni 9.: szardíniakonzerv

Sorozatunkban sorra vesszük a teljesen fogalmatlanok, és a konyhai műveletektől irtózók számára szükséges ismereteket. Tojásfőzés, rántotta, tükörtojás, tészta szósszal, virslifőzés és hasonló magasságokra számíthattok.

 

Sorozatunk többi részét itt találod.

Egy jó szardíniában rengeteg lehetőség van, és munka sincs vele. A jót így tudod kiválasztani, és ha többet akarsz kihozni belőle, mint kenyérrel tunkolni a konyhapultnál állva, arra is vannak lehetőségek. 

Receptek a linkeken.

A nem kell semmit főzni alap: szardíniakrém

A linken lévő leíráson túl ez is mind működik. Törd össze a konvervet (ha extra szűz olajosat vettél, az olajjal együtt) és keverd ki az alábbiakkal, a lényeg, hogy valami savas mindig legyen mellette:

  • finomra vágott petrezselyem+citromhéj+citromlé
  • csili+mascarpone
  • paradicsom+fokhagyma
  • mustár
  • kapor+citromlé
  • újhagyma+citromlé
 A másik nem kell semmit főzni alap: extrás szendvicske, a linken kosárkával, de teheted rozskenyérre is

Ezekhez a receptekhez kell egy kicsit főzni, nem sokat, nagyon alaptörténetek.:

Rizzsel és sárgaborsóval
Fasírt
Tésztasaláta
Paradicsomos tészta
Lencsével és majonézzel
Rizssaláta
 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.