Olcsó
Szombat
Narancsos sárgarépa és kel főzelék hatperces tojással
Vasárnap
Pirított sárgaborsó és rizssaláta szardíniával
- 20 dkg rizs
- 20 dkg sárgaborsó
- 1 dl olaj
- 2 db olajos szardíniakonzerv
- 2 citrom reszelt héja
- 2 citrom frissen facsart leve
- 1 csokor petrezselyem finomra vágva
- opcionális: tetszőleges csípős szósz
- só
A rizst két és félszeres mennyiségű sós vízben megfőzöm. A sárgaborsót sós vízben ressre főzöm, leszűröm. Egy vasserpenyőben felhevítem az olajat és a rizst a borsóval alaposan, ropogósra pirítom.
A szardíniával, petrezselyemmel, citromlével és citromhéjjal tálalom.
Takarékos
Szombat
Barnított vajas túrós tészta házi tésztából
Vasárnap
Zöldborsó főzelék durvára tört olajos magokkal
Gazdaságos
Szombat
Lencse joghurttal és petrezselyemmel
Rántott krumpli mentás zöldborsóval
Vasárnap