Olcsó
Szombat


Narancsos sárgarépa és kel főzelék hatperces tojással

Vasárnap


Pirított sárgaborsó és rizssaláta szardíniával
- 20 dkg rizs
- 20 dkg sárgaborsó
- 1 dl olaj
- 2 db olajos szardíniakonzerv
- 2 citrom reszelt héja
- 2 citrom frissen facsart leve
- 1 csokor petrezselyem finomra vágva
- opcionális: tetszőleges csípős szósz
- só
A rizst két és félszeres mennyiségű sós vízben megfőzöm. A sárgaborsót sós vízben ressre főzöm, leszűröm. Egy vasserpenyőben felhevítem az olajat és a rizst a borsóval alaposan, ropogósra pirítom.
A szardíniával, petrezselyemmel, citromlével és citromhéjjal tálalom.

Takarékos
Szombat


Barnított vajas túrós tészta házi tésztából

Vasárnap

Zöldborsó főzelék durvára tört olajos magokkal

Gazdaságos
Szombat

Lencse joghurttal és petrezselyemmel

Rántott krumpli mentás zöldborsóval

Vasárnap


