Unod a szokásos aprósütiket? Mutatunk 3 extrát!

Unod a szokásos aprósütiket? Mutatunk 3 extrát!

Ha nagy vendégségre készülsz az ünnepek alatt, muszáj lesz aprósüteményeket is készíteni, ezért mutatunk három csodás és üdítő újdonságot. Mármint talán itthon újdonságok, mert mindhárom más országok hagyományos aprósüteménye. 

Szicíliai mandulás csók (pizzicotti di pasta di mandorle)

Gluténmentes gyönyörűség, amit nagyon könnyen el lehet készíteni. Recept a linken.

Genovesi

A krémmel töltött genovesi szintén szicíliai, és elég munkás egyenként elkészíteni a kis táskákat, de mindenki el fog tőle ájulni. Recept a linken. 

Shortbread

A klasszikus tökéletes kekszet könnyű elkészíteni, tartós és rendkívül finom. Az alapreceptet lehet dúsítani durvára tört magokkal, aszalt gyümölcsökkel, fűszerekkel. Recept itt. 

 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.