Még 5 termék, amit nem tudsz megfizetni

Még 5 termék, amit nem tudsz megfizetni

Az élelmiszerárakon elkészülve írtunk egy cikket, ami azóta sorozat lett, mert az infláció gyorsan magával rántotta az egész életünket, és igen, persze, minden nélkül lehet érni, meg a mama is kibírta a második világháborút, de ezt a ki kell bírni nyomort tartsa meg magának az a generáció, amelyik ebbe akar belebetegedni. Összeszedtünk pár terméket, ami nélkül szintén ki lehet bírni, attól még haló, mennyi? 

Itt, itt és itt is már összeszedtünk pár alapvető terméket, amelyektől frászt kaptunk az elmúlt hetekben. Azóta lett több. Boldog pí napot!

Törzskönyvezett kutya és macska

Nem létszükséglet, mert a státuszon kívül a fajtatiszta kutyák 90%-a semmivel se nyújt többet a gazdáiknak, mint amire egy nettó akármi képes, de már megfizetni se lehet a törzskönyvezett, tenyésztett kutyákat. Egy francia bulldog 2-3 kilónál indul, egy törpespicc minimum 500 000. Az ilyen kopasz macskákról ne is beszéljünk.

Üzemanyag

Hiába a felfordulást okozó hatósági ár, csak arra volt jó, hogy felfordulást okozzon, mert a gépjárműfogyasztási szokásainkat bizony újra kell gondolni, mert jobban megváltoznak, mint a magyar médiafogyasztási szokások a 2010-es évek közepén. Vége az apa, anya, kölkök is kocsival járnak mindenhova világnak.

Cigi

Jó, hát nem a legnagyobb baj, attól még milyen már, hogy egy doboz nem tudom kiírhatom-e a nevét, mindegy, arany és hosszú 1820 forint. 

Kávé 

Egy év alatt 25%-kal emelkedett a kávé ára. Igen, háborúban a mama kibírta a sárral kevert fakéreggel is kávé helyett, sőt, az az igazi, tudjuk, attól még a legsittesebb patkányméreggel vetekedő kávé ára is elszállt, annak a kínjairól nem is beszélve, aki még a Nespresso gépbe is illy kapszulát rendel.

Használtautó

Aki rendszeresen monitorozza a piacot, vagy ősszel vásárolt, és most ránéz az árakra, lesz meglepetés. Személyes példánk, a novemberben 1,1 millióért vásárolt modell abban az állapotban most 2 milliónál indul, pedig nagy dízel, szomjas.

+1: só

Az elmúlt öt évben a kétszeresére emelkedett az ára. Lehet ezen mosolyogni, mert rendkívül olcsó termék, kár, hogy a magyar úgy sóz mint az állat, és befőzésnél, tartósításnál és az élelmiszeriparban is rendkívül fontos alapanyag, áremelkedése nem marad nyom nélkül. 

Arról nem is beszélve, aki odavan a Maldonért. 

 

 

 

  • 2022.11.24

Szia uram, falu 260 ezer euróért? Érdekel?

Ennyiért Budapesten egy jobb lakást lehet venni.

  • 2022.04.11

Na jó, de mi az a tojás?

Biológiaóra, gyerekek, húsvéti különkiadás.

  • 2022.03.26

Hogyan keressünk elveszett tárgyakat?

Az első és legfontosabb: ne pánikolj!