5 élelmiszer, amit már nem tudsz megvenni ép ésszel

5 élelmiszer, amit már nem tudsz megvenni ép ésszel

Rengeteget monitorozzuk az áruházi árakat, és néhány termék esetében a mindent sújtó infláció már olyan mértékű, hogy vegye meg a fene, maradjon a polcon, akkor se kell, ha amúgy beleférne, mert az ár egyszerűen röhejessé vált.

100%-os, NEM PASZTŐRÖZÖTT gyümölcslé

Sose volt olcsó, de mostanra teljesen irrális, hogy egy családban akár napi több literrel is elfogyó termék egyliteres dobozzal 600 Forintnál is többe kerül.

Gomba

A nettó, termesztett csiperke kilója 1000 Forint felett van, mivel rendkívül magas a víztartalma, ennyi gomba egy négyfős levesre nagyjából elég, pörköltnek fejenként fél kilóval is kell számolni.

Habtejszín

Ami a legdurvább, hogy a habtejszínnek hivatalosan sem nevezhető, (A habtejszín minimum 28% zsírtartalmú) így, vagy úgy higított és adalékanyagokkal telebombázott termékek annyira elterjedtek, hogy egy hiperben így néz ki a tejszínes polc. A bekarikázott termék a habtejszín, a többi mindenféle lebutított kulimájsz.:

 
 
Pacal

Most tényleg? 2000 Forintnál többe kerül egy ugyan közkedvelt és tényleg fantasztikus élményekért felelős, de akárhogy is nézzük, beltartalmi értékkel nem nagyon rendelkező belsőség kilója, amit 4-5 órát kell nyitott ablakok mellett főzni?

Köröm

Na a másik, jogos, hogy kulturálisan kötődünk hozzá, de a körömnek úgy 70%-a csont. Tehát ezért a húsos csontért kell most kilónként 699 Forintot fizetni. 

+1: Ferrero

Ezen személyesen akadtam ki, a szemle végén a pénztárnál. Tenyérnyi, egyáltalán nem kézműves, egyáltalán nem a legextrább alapanyagokból készülő bonbon több, mint 2000 Forint? Mi van?

  • 2022.11.24

Szia uram, falu 260 ezer euróért? Érdekel?

Ennyiért Budapesten egy jobb lakást lehet venni.

  • 2022.04.11

Na jó, de mi az a tojás?

Biológiaóra, gyerekek, húsvéti különkiadás.

  • 2022.03.26

Hogyan keressünk elveszett tárgyakat?

Az első és legfontosabb: ne pánikolj!