Befőzés 7.: berobbant a szezon!

Befőzés 7.: berobbant a szezon!

Befőzés sorozatunk következő része.

A sorozat korábbi részeit itt találjátok.

30. Kompót nyári almából

Úton-útfélen lehet szedni savanyú és zamatos almákat, kompótnak tökéletes. Így készül. 

31. Savanyúság zöld paradicsomból

A kertben ilyen-olyan okokból lepotyogó éretlen paradicsomokat nem a komposztra kell dobni, hanem elrakni savanyúnak. Savanyú elrakása itt.

32. Lecsó

Már olcsó a paprika, paradicsom, lehet elrakni télire is, a pontos leírást itt találjátok. 

33. Fekete bodza lekvár

Az egyik legjobb lekvár, így készül.

34. Szilvalekvár

Nálunk már érik, az igazi, sűrű szilvalekvár így készül. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.