Befőzés 7.: berobbant a szezon!

Befőzés 7.: berobbant a szezon!

Befőzés sorozatunk következő része.

A sorozat korábbi részeit itt találjátok.

30. Kompót nyári almából

Úton-útfélen lehet szedni savanyú és zamatos almákat, kompótnak tökéletes. Így készül. 

31. Savanyúság zöld paradicsomból

A kertben ilyen-olyan okokból lepotyogó éretlen paradicsomokat nem a komposztra kell dobni, hanem elrakni savanyúnak. Savanyú elrakása itt.

32. Lecsó

Már olcsó a paprika, paradicsom, lehet elrakni télire is, a pontos leírást itt találjátok. 

33. Fekete bodza lekvár

Az egyik legjobb lekvár, így készül.

34. Szilvalekvár

Nálunk már érik, az igazi, sűrű szilvalekvár így készül. 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.