- Címkék:
- káposzta
- coleslaw
- fekete bors
- káposztasaláta
A coleslaw, bár amerikai eredetű, mégis holland, mert bevándorlók vitték New Yorkba szerény kis káposztasalátájukat, ami végül világhírű karriert futott be. Eredetileg nem majonézes öntettel készült, sokkal inkább hasonlított a mi klasszikus felöntőleves káposztasalátánra, amelyről a linken olvashattok.
Alapvetően ez egy friss, ropogós és nem tocsogós KÁPOSZTAsaláta, ezeket feltétlenül szem előtt kell tartani elkészítésekor. Nem tocsog a majonézben, nincs apróra darálva, és nincs benne két kiló paradicsom. Pont olyan könnyűnek és savasnak kellene lennie, hogy értelmesen passzoljon füstös-szenes húsokhoz, amikhez általában feladják.
Recept
- 1/2 kg káposzta durvára, szálasra gyalulva
- 20 dkg répa, vagy akár cékla meghámozva, durvára reszelve
- 1/2 fej lilahagyma finomra vágva
- 1 tkanál frissen őrölt fekete bors
- 1 tkanál frissen őrölt fűszerkömény
- 1 dl felöntőlé, recept a linken
- adagonként 2-3 ekanál majonéz
- opcionális: friss kakukkfű
- só
A zöldségeket elkeverem a fűszerekkel és a felöntőlével, ha szükséges, sózom. Hagyom egy órát pihenni, érdemes a hűtőszekrényben, mert hidegen jobb.
Tálalásnál meglocsolom majonézzel és összekeverem.
Sorozatunk eddigi részei: