- Címkék:
- leves
- vegán
- levesbetét
- mentes
- mindenmentes
Hidegen sajtolt olaj
Hidegen sajtolt olajok, például paprikamag olaj, olíva, napraforgó, dió, pisztácia, mák, rengeteg a lehetőség, és nagyon jól lehet ezekkel dúsítani krémleveseket, zöldségleveseket is. A képen vichyssoise és édes paprikamag olaj.
Olajos mag
Krémlevesek, főzelékek, saláták kiegészítésére is alkalmas. Fűszerezni is lehet ezeket, erről itt olvashattok bővebben. A képen törökmogyoró és klasszikus zöldborsófőzelék.
A mag lehet akár hajdina és tigrismogyoró is. A hajdinát karamellizálni kell, így. A tigrismogyorót lehet fűszerezni és karamellizálni is.
Pattogatott kukorica
Jó sósan, akár fűszeresen krémlevesekre illik a legjobban. Karamellizálni is lehet, így, és akkor még egy extra ízt viszünk a tányérra.
Pirított gomba
Főzelékekre, salátákra és krémlevesekre is tökéletes, a képen egy lencse és csalánfőzeléken.
Chips
Nagyon jó kis ropogást ad egy puha állagú főzelékre, selymes krémlevesre egy akár burgonya, kukorica, vagy rizschips. Saláta mellé is adható. Így készül házilag rizsből.
Pirított rizses táska
Munkás, ám zseniális főzelékre, levesre is. Így készül rizsből, káposztával.
A klasszikus levesbetéteket itt találjátok.