Mentes és extra levesbetétek és főzelékfeltétek

Mentes és extra levesbetétek és főzelékfeltétek

A klasszikus levesbetéteknek is megvan a helye, aztán vannak más helyek és étrendek, amikor a daragaluska, a csipetke, vagy a rántott párizsi egyáltalán nem illik a képbe. Ilyen esetekre mutatunk egyáltalán nem szükségmegoldásokat. 

Hidegen sajtolt olaj

Hidegen sajtolt olajok, például paprikamag olaj, olíva, napraforgó, dió, pisztácia, mák, rengeteg a lehetőség, és nagyon jól lehet ezekkel dúsítani krémleveseket, zöldségleveseket is. A képen vichyssoise és édes paprikamag olaj.

Olajos mag

Krémlevesek, főzelékek, saláták kiegészítésére is alkalmas. Fűszerezni is lehet ezeket, erről itt olvashattok bővebben.  A képen törökmogyoró és klasszikus zöldborsófőzelék.

A mag lehet akár hajdina és tigrismogyoró is. A hajdinát karamellizálni kell, így. A tigrismogyorót lehet fűszerezni és karamellizálni is. 

Pattogatott kukorica

Jó sósan, akár fűszeresen krémlevesekre illik a legjobban. Karamellizálni is lehet, így, és akkor még egy extra ízt viszünk a tányérra.

Pirított gomba

Főzelékekre, salátákra és krémlevesekre is tökéletes, a képen egy lencse és csalánfőzeléken.

 
Chips

Nagyon jó kis ropogást ad egy puha állagú főzelékre, selymes krémlevesre egy akár burgonya, kukorica, vagy rizschips. Saláta mellé is adható. Így készül házilag rizsből.

Pirított rizses táska

Munkás, ám zseniális főzelékre, levesre is. Így készül rizsből, káposztával.

A klasszikus levesbetéteket itt találjátok.

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.