Hétvégi menük: magyaros, spórolós, ünnepi és vegán

Hétvégi menük: magyaros, spórolós, ünnepi és vegán

Új sorozattal jelentkezünk, szezonális alapanyagokat figyelembe vételével összeállított menütippek a hétvégi ebédekhez, több stílusban. 

Hagyományos

Szombat

Klasszikus gombaleves:

Brassói: 

Túrógombóc jó habosan, remegősen:

Vasárnap

Húsos káposzta tejföllel és kenyérrel: 

Gesztenyepüré tejszínhabbal: 

Spórolós

Szombat

Lencsefőzelék krumplifánkkal:

Almás kugel: 

Vasárnap

Zöldségleves: 

Szilvás gombóc:

Vegán 

Szombat

Lencsés gesztenyepüré: 

Sült édesburgonya saláta:

Banángolyó:  

Vasárnap

Kókusztejes sütőtök-krémleves: 

Gombaburger: 

Csokis batátakrém pattogatott kukoricával:

 
Ünnepi (mindkét nap ünnepi, miért is ne?)

Szombat

Vichyssoise:

Narancsos kacsa krumplipürével:

Krémes:

Vasárnap

Kávés-viszkis gombaleves:

Pirított szűzérme krémes sült paprikával:

Viszkis krémlikőr: 

  • 2021.03.05

Tízperces fogások, ha már teljesen kikészültél

Gyorsan elkészül, tartós alapanyagokból, ügyetlenek is össze tudják rakni, ráadásul finom, 10 menüsor, nagyon legfeljebb tíz perc munkát igénylő fogásokkal, a közeljövőben nagy szükség lesz rájuk. A fogások tematikus menükbe rendezve.:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan?