1.
Előétel és egyben főétel mert nagyon tömény és munkás: Gorditas friss salsával:
Desszert: Körte és zellerszársmoothie narancs-, és citromhéjjal, fenyőtűvel
Az alapanyagokat összeturmixolom, ízlés szerint édesítem és megiszom. A citrushéjak csakis kezeletlen gyümölcsről legyenek lehámozva! Fejenként 1 nagy szaftos édes körte, pl. Vilmos, 2 zellerszár, ujjnyi citrushéj és 1 ekanál fenyőtű.
2.
Előétel: Kávés-viszkis gombaleves
Főétel: Sült édesburgonya saláta földimogyoróval, répával, hagymával
Desszert: Füstölt sós, kávés csokoládékrém banánnal
3.
Előétel: Tökmagos pesto pitával
Főétel: Szaftosra sült csirkemell és coleslaw káposztasaláta
Desszert: Zabpuding erdei gyümölcsökkel (fagyasztott gyümölcs kiengedve tökéletes)
Se főzni, se instant pudingokat nem kell ehhez vásárolni, zabpehelylisztet kell annyi tejjel, akár kókusztejjel kikeverni, hogy pudingsűrűségű legyen. Ízlés szerint édesítem, és mehet is a pohárba tetszőleges gyümölccsel és fűszerrel, a képen fahéjat kapott.
4.
Előétel: Répasaláta sült zellerrel
Főétel: Egyben sült hal majonézes céklasalátával
5.
Előétel: Citromos-mentás lencsesaláta
Főétel: Kókusztejben sült téli zöldségekkáposztasalátával
Desszert: Céklagolyó
6.
Előétel: Gesztenye és lencsepüré citrommal, rozmaringgal
Főétel: Rántott krumpli ecetes laskával
Desszert: kávés-ánizsos banánkrém
7.
Előétel: Kovászolt kesu pitával
Főétel: Waldorf saláta
Desszert: Friss gyümölcstál
8.
Előétel: Csilis karfiol
Főétel: Gesztenyés spagetti
Desszert: Sajttál gyümölcsökkel
9.
Előétel, ami leves: Kókuszos sütőtökleves
- 2 dl kókusztej
- 20 dkg sütőtök
- 1/2 citrom leve
- 1 ek sóban eltett citrom finomra vágva
- fél marék kókuszchips
- 1 tkanál reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma szétnyomkodva
- 1 ek olaj
- só
A sütőtököt felkockázom, a fokhagymával az olajon magas lángon rázogatva megpirítom. Felöntöm a tejjel, éppen puhára főzöm és kókuszchipsszel és sóban eltett citrommal és a citromlével meglocsolva tálalom.
Extra: Serpenyőben megpirított, vagy grillezett garnélával is dúsítható, és elfér rajta finomra vágott zöld korianderből is elég sok.
Hidegen jobb.
Főétel: Tőkehal ropogós spenóttal és friss céklasalátával
Desszert: Nyers banános csokoládészelet földimogyoróval, tonkababbal
10.
Előétel: Gesztenye hummusz pitával
Főétel: Citromos, sós mákos tészta barnított vajjal
Desszert: Kávé, datolya, joghurt
Előző részek:
Gyors, könnyű és mentes menük télire
Magyaros, spórolós, ünnepi és vegán menük télire