Tíz menü tavaszi fáradtság ellen, sok zöldséggel és gyümölccsel

Tíz menü tavaszi fáradtság ellen, sok zöldséggel és gyümölccsel

Sorozatunk következő részében olyan menüket állítottunk össze, amelyekben friss zöldségek és friss és fagyasztott gyümölcsök játsszák a főszerepet. Részletes receptek a linkeken, vagy a képek alatt.

1.
 

Előétel és egyben főétel mert nagyon tömény és munkás: Gorditas friss salsával

Desszert: Körte és zellerszársmoothie narancs-, és citromhéjjal, fenyőtűvel

Az alapanyagokat összeturmixolom, ízlés szerint édesítem és megiszom. A citrushéjak csakis kezeletlen gyümölcsről legyenek lehámozva! Fejenként 1 nagy szaftos édes körte, pl. Vilmos, 2 zellerszár, ujjnyi citrushéj és 1 ekanál fenyőtű. 

2.

Előétel: Kávés-viszkis gombaleves

Főétel: Sült édesburgonya saláta földimogyoróval, répával, hagymával

Desszert: Füstölt sós, kávés csokoládékrém banánnal

3.

Előétel: Tökmagos pesto pitával

Főétel: Szaftosra sült csirkemell és coleslaw káposztasaláta

Desszert: Zabpuding erdei gyümölcsökkel (fagyasztott gyümölcs kiengedve tökéletes)

Se főzni, se instant pudingokat nem kell ehhez vásárolni, zabpehelylisztet kell annyi tejjel, akár kókusztejjel kikeverni, hogy pudingsűrűségű legyen. Ízlés szerint édesítem, és mehet is a pohárba tetszőleges gyümölccsel és fűszerrel, a képen fahéjat kapott.

4.

Előétel: Répasaláta sült zellerrel

Főétel: Egyben sült hal majonézes céklasalátával

Desszert: Gyümölcshab

5.

Előétel: Citromos-mentás lencsesaláta 

Főétel: Kókusztejben sült téli zöldségekkáposztasalátával

Desszert: Céklagolyó

6.

Előétel: Gesztenye és lencsepüré citrommal, rozmaringgal

Főétel: Rántott krumpli ecetes laskával

Desszert: kávés-ánizsos banánkrém

7.

Előétel: Kovászolt kesu pitával

Főétel: Waldorf saláta

Desszert: Friss gyümölcstál

8.

Előétel: Csilis karfiol

Főétel: Gesztenyés spagetti

Desszert: Sajttál gyümölcsökkel

9.

Előétel, ami leves: Kókuszos sütőtökleves

  • 2 dl kókusztej
  • 20 dkg sütőtök
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek sóban eltett citrom finomra vágva
  • fél marék kókuszchips
  • 1 tkanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma szétnyomkodva
  • 1 ek olaj

A sütőtököt felkockázom, a fokhagymával az olajon magas lángon rázogatva megpirítom. Felöntöm a tejjel, éppen puhára főzöm és kókuszchipsszel és sóban eltett citrommal és a citromlével meglocsolva tálalom. 

Extra: Serpenyőben megpirított, vagy grillezett garnélával is dúsítható, és elfér rajta finomra vágott zöld korianderből is elég sok. 

Hidegen jobb. 

Főétel: Tőkehal ropogós spenóttal és friss céklasalátával

Desszert: Nyers banános csokoládészelet földimogyoróval, tonkababbal

10.

Előétel: Gesztenye hummusz pitával

Főétel: Citromos, sós mákos tészta barnított vajjal

Desszert: Kávé, datolya, joghurt

Előző részek:

Gyors, könnyű és mentes menük télire

Magyaros, spórolós, ünnepi és vegán menük télire