A hazai karácsonyi menü klasszikus elemei rendkívül időigényesek, egy részük tapasztalatot is igényel. Mire elkészítesz száz töltést a káposztához, vagy öt rúd bejglit, és még a halászlevet is át kell passzírozni, hát, nagyjából felesleges nyűgnek fogod érezni az egészet.
Mutatunk pár ötletet, amivel ezt az időt le lehet rövidíteni, és háromféle, két óra munkát igénylő menüsort.
Töltött káposzta helyett húsos káposzta
A töltelék előkészítése, és a töltés is rengeteg időt felemészt, holott egy sima húsos káposzta (van, ahol torosnak hívják) nem tart másból, mint összeborítani az alapanyagokat és valami teljesen mást csinálni, amíg az magában megfő.
Halászlé helyett klasszikus húsleves
A szegedi lé rendkívül nyűgös a passzírozás miatt, a bajait meg az nem szereti, aki a szegedit szereti, így jobb az egészet hagyni ott, ahol van, és felrakni egy gazdag levest, sok munka nincs vele. Leírás itt.
Luxus egytálételek
Egy vörösboros kakas, vagy marhapofa van annyira pazar, mint a töltött káposzta és nem kell vele pepecselni.
Le a bejglivel!
A tiramisuval alig van dolog, sütni se kell, előre elkészíthető, sőt, előre kell elkészíteni és mindenki imádja. Így készül.
Ez a torta is sütésmentes, hamar elkészül, és gyönyörű.
Két óra munkabefektetéssel elkészülő ünnepi menük
- sütőtök krémleves pattogatott kukoricával
- narancsos kacsa (mellét habos krumplipüré)
- Vichysoisse (burgonya és póré krémleves borral)
Extra és gyors aprósütik, falatok